Beogradsko proleće 2022 1Foto: Promo

Na istom mestu gde je pre tačno 61 godinu i rođen, u tadašnjoj Dvorani Doma sindikata, a danas Kombank dvorani, održaće se 29. aprila čuveni festivala zabavne muzike Beogradsko proleće.

Nakon što je prava za festival i brend Kombank Dvorana otkupila od Udruženja Jazz, zabavne i rok muzike Srbije festival će nastaviti da živi u koorganizaciji Radio Televizije Srbije, Color Press Group i Kombank Dvorane.

Kako su na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavili organizatori, na muzičkom festivalu u „novom ruhu“ biće izvedeno 18 novih kompozicija koje će se takmičiti u kategorijama najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija.

Javni konkurs se objavljuje za nove kompozicije zabavne i pop muzike, koje nisu javno izvedene pre Festivala, i nisu ranije promovisane, a što podrazumeva: Internet i sve platforme na njemu, diskografske kuće, radio i tv stanice, festivale, javna izvođenja u bilo kom obliku i koje će biti prvi put uživo izvedene na Festivalu, uz Revijski orkestar RTS-a.

Tekstovi kompozicija, prijavljenih na konkurs, moraju biti na srpskom jeziku, bez obzira na dijalekat i narečja.

Trajanje kompozicije ne može biti duže od četiri minuta,

Predsednik Umetničkog saveta Beogradskog proleća biti Branko Klašček.

Savet postavlja selekcionu komisiju koja će birati kompozicije od prispelih na konkurs većeinom glasova, i žiri koji će odabrati pobednike festivala.

Ovom prilikom, prisećajući se nekadašnjih Beogradskih proleća, muzička diva Beti Đorđević najavila je solistički koncert 19. februara u Kombank Dvorani, kojim će biti obeleženo 50 godina njene karijere.

Konkurs za prijavu učešća na festivalu otvoren je do 15. februara putem veb adrese prijavaŽbeogradskoprolece.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari