Billboard: EXIT se upisao u istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije 1Foto: Zoran Pislević

Vodeći američki muzički magazin i internet portal „Billboard“ objavio je juče članak o Exitu, uz zaključak da se „upisao u istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije“ korona virusa, saopštili su danas organizatori festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U članku koji je objavio Billboard se navodi da je Exit „krenuo napred“ u vreme dok se ostali muzički festivali u Evropi, zbog restrikcija zbog epidemije, još odlažu.

„Nakon niza lažnih početaka za muzičke festivale širom Evrope, dok se organizatori suočavaju sa konstantnim promenama vladinih propisa i sigurnosnih protokola, EXIT kreće napred uz odobren bezbednosni protokol, koji zahteva da svi posetioci budu vakcinisani, ili imaju antitela ili negativan PCR ili brzi antigenski test“, preneo je Billboard.

U tekstu o održavanju Exita se navodi da „proslavljajući dve decenije postojanja 2021. godine, festival očekuje da će ugostiti 40.000 posetilaca dnevno, iz 70 zemalja širom sveta, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu“.

Billboard navodi da se „status prvog velikog muzičkog festivala koji će se održati u Evropi od početka pandemije EXIT festivalu dodaje već bogatoj tradiciji“.

Portal Billboard je napomenuo i da će EXIT sve do nedelje prenositi nastupe uživo na više od 20 festivalskih bina i oblasti širom Petrovaradinske tvrđave, preko svojih Jutjub i Fejsbuk stranica, te da događaj traje od 19.00 do 8.00 ujutru narednog dana po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari