Drugo veče Belgrade Beer Festa sinoć je otvorila grupa „Aman Zaman“, pobednik javnog konkursa Beer Festa za neafirmisane bendove. Sjajan nastup opravdao je poverenje fanova koji su im na facebook-u, u konkurenciji 56 bendova, pružili najveću podršku.


Nakon njih, atmosferu je zagrejao petočlani slovenački rok bend „Evil Eve“, sa atraktivnom Evom Breznikar, vokalom i gitaristkinjom. Zatim je usledio novosadski bend „Obojeni program“, nastao ranih osamdesetih godina, po uzoru na britanski new wave i punk. Bend je specifičan po tekstovima nabijenim buntom protiv establišmenta, pa se smatraju zaštitnim znakom nezavisnog rokenrol razmišljanja. Osim starih pesama, sinoć su izveli i numere sa novog albuma.

Za tvrđi rok zvuk sinoć je bio zadužen beogradski rok bend „Hypnotized“. Ipak, publika je najbolje reagovala na nastup zagrebačke pank rok grupe „Hladno pivo“. Bili su zvezde prvog Beer Festa, kada su, kako su kazali, imali tremu od mase. Ali upravo tada su postali miljenici ovdašnje publike i to ostali do današnjih dana. Mnogi su na Ušće došli i dva sata pre njihovog nastupa samo kako bi bili što bliže bini.

– Iz Niša smo došli samo zbog koncerta Hladnog piva. Tokom dana smo šetali Beogradom, a sada smo poranili kako bismo zauzeli što bolje mesto. Ipak je nama ovo jedinstvena prilika da ih čujemo – kazao nam je Bojan, koji je došao sa troje prijatelja.

Sat pre ponoći na scenu je izašao makedonski virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski. Bilo je to uživanje za sve ljubitelje „bluza istoka“. Sinoć je sa svojim „VS trio“ svirao mnoge hitove grupe „Leb i sol“.

Posle ponoći nastupio je Rambo Amadeus, šok majstor i „svetski Kilo Car“, koji se na Evroviziji pojavio u društvu „trojanskog magarca“. Sinoć je još jednom dokazao zašto publiku nikada ne ostavlja ravnodušnom. Naime, gotovo redovno na koncertima improvizuje studijske verzije pesama, uz humor i satirične opaske.

Veče je završeno nastupom „Prodigy real tribute benda“ koji važi za najboljeg interpretatora čuvenog britanskog sastava, na ovim prostorima.

Osim Beograđana, sinoć je na Ušću bilo i posetilaca iz drugih gradova u Srbiji. Takođe, bilo je i stranih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari