Kanadski tinejdžerski idol Džastin Biber (16) dominirao je dodelom Američkih muzičkih nagrada (AMA) pošto je osvojio četiri trofeja, među kojima i onaj za umetnika godine. Mladi pop pevačje dobio i statuete za najbolji pop album, proboj mladog izvođača i kao omiljeni pop pevač.

S obzirom na to da se o pobednicima u kategorijama odlučivalo glasovima fanova putem interneta, tinejdžerska zvezda je, bez sumnje, bila favorit. Njegovi obožavaoci su naprosto zagušili Tviter svojim porukama. Eminem i kantri trio Lady Antebellum, koji su vodili sa po pet nominacija, morali su da se zadovolje manjim brojem priznanja. Eminem je pobeđivao u rep/hip-hop kategorijama (pevači album „Recovery“), dok je Lady Antebellum proglašen za najbolju kantri grupu. Dvostruki trijumf zabeležio je i R&B pevačAšer, koji je pomogao u otkrivanju Bibera pre 18 meseci.

– Dolazim iz najmanjeg grada na svetu, sa oko 30.000 ljudi. Nikada nisam mislio da je ovako nešto moguće – rekao je Biber kada mu je uručivana nagrada za najboljeg umetnika.

Mladi umetnik istakao je i posebnu zahvalnost Majklu Džeksonu naglašavajući da je „kralj popa utabao stazu kojom danas idu svi novi muzičari“. Kanađani su na ovogodišnjoj dodeli AMA nagrada bili i te kako uspešni pošto je prvi trijumf zabeležio i Majkl Babl (35) u kategoriji modernog izvođača za odrasle.

– Dok vi Amerikanci sedite i gojite se, mi Kanađani se spremamo da preuzmemo kontrolu – našalio se Babl.

Britanski sastav Muse je, takođe, prvi put trijumfovao i to u kategoriji omiljeni alternativni rok izvođači. Među ostalim pobednicima 38. dodele AMA nagrada bili su i kantri zvezde Tejlor Svift, koja je proglašena za najboljeg ženskog kantri izvođača, zatim grupa Black Eyed Peas koja je dobila priznanje za najbolji bend. Rijana se okitila priznanjem u kategoriji najbolje R&B i soul pevačice.

– Svaka nagrada je obaveza da se nastavi sa kvalitetnim radom, a ova nagrada ima posebnu težinu jer je praktično dodeljena od strane same publike čiji su glasovi jedini bili presudni za trijumf – naglasila je pevačica sa Barbadosa.

Kolumbijska pevačica Šakira jedina nije krila neraspoloženje što je uprkos nominaciji u više kategorija na kraju kući otišla samo sa priznanjem najboljeg latino izvođača.

– Mislila sam da sam više postigla u poslednjih godinu dana, ali, ne vredi mi sada da se žalim. Nastaviću da pravim kvalitetnu muziku i da je što više približim fanovima – zaključila je Šakira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari