U Kulturnom centru Grad večeras će biti održan prvi festival „kućne muzike“ pod nazivom Čudovišta izlaze noću. Nastupiće: Ex Misha, Midica, Kopy Kat Killah, Halbstar & Umbra, Katie, Sakurambo nož i Xhape.


Čudovišta izlaze noću je prvi beogradski festival lo-fi, kućne i minimalne muzike. Na festivalu će nastupiti autori i bendovi različitih senzibiliteta i žanrova koje najviše spaja način rada.

„Lo-fi muzika izbacuje jasnije na videlo ono o čemu je reč o muzici – pesmu i emociju. Time se pokazuje da je bez velikog budžeta moguće praviti muziku koja će naći svoju publiku putem jednostavnosti, iskrenosti, spontanosti. Ovakav pristup otvara dosta mesta za improvizaciju i bolji kontakt sa publikom. Kao što je pre desetak godina Festival jeftinog filma, kada se takođe teško živelo, doneo nešto kreativno, dostupno i drugačije, tako i sada muzički lo-fi festival u nažalost isto teškim vremenima pruža opet nešto slično“, novodi se u saopštenju organizatora.

Daleko od amaterizma, svi učesnici ovog događaja su ljudi koji se već dugi niz godina bave muzikom, profesionalno, ili u bendovima, pozorištu i horovima. Neki od njih su kantautori koji nastupaju za klavirom ili gitarom, drugi koriste više elektroniku, treći, na primer, koriste matricu i električne gitare. Žanrovski, ovi autori se kreću od čistih pop pesama, preko neobičnog, teatralnog hip-hopa, neobične interpretacije različitih folk nasleđa, do elektronike, gitarske rok muzike i nojz zvuka.

Program počinje u 21 sat, cena ulaznice je 200 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari