Izabeli, Vitoriji, Sofiji i Deniz, članicama italijanskog sastava Divas, trebalo je tek nekoliko minuta da u potpunosti šarmiraju beogradsku publiku u Sava centru. Divas su zajedno sa Los Romero, uz muzičku pratnju orkestra Camerata Serbica i dirigenta Marčela Rote, nastupili na trećoj večeri 12. Gitar art festivala.


Pre četiri italijanke na binu je najpre izašao čuveni gitarista Pepe Romero. Španac je u pratnji Camerata Serbica izveo kultnu kompoziciju Hoakin Rodriga „Concierto de Aranjuez“, koja važi za jednu od najlepših, ali i najtežih za sviranje na klasičnoj gitari. Potom su se Beograđanima predstavili i ostali članovi sastava Los Romero, koji su takođe izazvali ovacije i aplauze skoro punog Sava centra.

Divas su na scenu izašle odevene u lepršave crvene haljine. Odmah posle aplauza za stas pokazale su da su na Gitar art prvenstveno došle zbog svojih fantastičnih glasova. Beograđanima su sinoć zajedno sa Los Romero i Camerata Serbica pevale numere iz muzike za filmove koje je pravio Nino Rota. Iako već dve godine nastupaju zajedno sa čuvenim tenorom Andreom Bočelijem, stekao se utisak da su Divas na početku nastupa imale malu tremu. Međutim, aplauzi i ovacije odmah posle prve pesme doveli su sve stvari na svoje mesto i četiri dame su do kraja večeri u potpunosti pokazale zašto se njihove pevačke sposobnosti traže svuda u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari