Drugo izdanje dvodnevnog festivala "Polja" u Šutcima ovog vikenda 1Foto: Uroš Abram

Sedam nastupa iz Evrope, zemlje i regiona očekuje posetioce drugog izdanja festivala „Polja“ koji se ovog vikenda odigrava na imanju porodice Jovančević u Šutcima, 24. i 25. juna.

Slovenci Širom hedlajneri su prvog dana festivala. Nakon njih natupa Loma Doom iz Holandije dok će uvod u veče i prvi nastup festivala imati gost iznenađenja.

Drugi dan festivala otvara Tadi iz Bijat kolektiva. Hedlajneri su Perija iz Makedonije pre kojih nastupaju Rastko i Damnjan Aksentijević (Grupa Zapis, Biber), a festival će zatvoriti rezident i prošlogodišnji gost Polja, Andre Pahl iz Nemačke.

Drugi dan festivala otvoriće predavanje „Stare sorte Srbije“ dr Ivane Radović iz Lokalne banka semena – Ekološkog pokreta „Okvir života“.

– Predavanje će predstaviti stare sorte voća, povrća i žitarica Srbije. Pričaće se o banci semena, značaju starih sorti, šta imamo u svojim dvorištima i koje mere bi trebalo da preduzmemo da sačuvamo to što imamo. Pokret će predstaviti i mogućnosti uključivanja građana, kao i volonterske programe za srednjoškolce i studente – kazali su organizatori festivala.

Karte su dostupne na ulazu u lokaciju festivala za 800 RSD, a mesto u kampu mogu se obezbediti za 500 RSD po danu, takođe na lokaciji festivala. Dodatne informacije o infrastrukturi na lokaciji, hrani koja će biti u ponudi i najboljim načinima dolaska do sela Šutci, biće objavljene na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari