Dva koncerta rokenrol tria LHD: Pucketavi zvuk i fluidna atmosfera toplih melodija 1Foto: Krešimir Nilić

Instrumentalni rokenrol trio LHD sviraju svoj prvi samostalni koncert u Beogradu u subotu, 10. decembra u KC Gradu s početkom od 21 sat, a dan pre toga 9. decembra nastupaju u Crnoj kući 13, u Novom Sadu.

Bend je 21. maja ove godine objavio debi album “Off the Grid“, najpre u digitalnom obliku i na CD-u, a nekoliko nedelja potom i na vinilu. Album je izašao pod žigom nezavisne izdavačke kuće Dirty Old Label i podetikete benda Red Drum.

– LHD su samo naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko – poznati kao nekadašnji članovi The Bambi Molesters i The Strange – ukazano je povodom grupe i dodato da je album “Off the Grid“ sniman je u Sunday Studios, a za mastering je zaslužan Green Hill Studio.

Producirao ga je sjajni Sven Pavlović i u 10 novih pesama primetni su uticaji garažnog roka, soula, surfa, te psihodelije koji se prepliću u intrigantan i svež autorski pečat.

– Pucketavi zvuk Dinkovog vintage lampaškog pojačala Magnatone i fluidna atmosfera toplih melodija žanrovski ispisuju nastavak već objavljenih dvostrukih A-singlova LHD – „Boiling Water, Dreamy Girl / This Caramel Should Cover The Earth“(2019.) i „Blue Umbrella / Green Voodoo“(2020). Na albumu gostuju Arimati Jutila iz kultne finske grupe The Flaming Sideburns i Nacho Rompantondo iz argentinske surf atrakcije Los Freneticos, te Sven Pavlović kao studijski pridruženi član benda – istaknuto je u najavi.

– „Off the Grid“ je nastajao tokom svima izazovnog proteklog razdoblja i tektonskih poremećaja, a nove pesme čine podlogu za mogući početak konstrukcijske obnove na svim nivoima. U vrtlogu savremene zaglušujuće verbalne buke, LHD slušaocima nude oslobađajuću i iskrenu instrumentalnu podlogu za neka lična, stvarna ili virtuelna putovanja – stoji u najavi koncerta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari