Ekskluzivni repertoar pesama za proslavu četrdesetog rođendana 1Foto: Električni orgazam

– Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu. Jako nam je drago što će tu biti naše drage kolege iz YU Grupe, Žika i Dragi Jelić, Anton iz Partibrejkersa, kao i Jovec iz originalne postave Orgazma, ali i mlađi prijatelji, koji će u jednom trenutku sa nama podeliti binu i slavljenički momenat: Bojan i Romana Slačala iz benda Artan Lili. Posebno nam je drago što će sa nama te večeri biti i Duca Marković, koja otvara koncert

– tim rečima frontmen Srđan Gojković Gile, najavljuje nastup benda Električni orgazam, koji slavi 40 godina postojanja ovog sastava, kao i goste na proslavi.

Koncert sa dve godine zakašnjenja, biće održan 9. decembra sa početkom u 20 časova, u Kombank dvorani, jer su se tek sada stekli epidemiološki uslovi za nastup.

– Duca je bila prisutna baš te večeri kada je bend nastao u kafani ,,Mornar“, a posle koncerta grupe Leb i Sol koji smo prethodno zajedno posetili upravo u Domu sindikata, kako se tada zvala Kombank dvorana – dodaje Gile.

Najavljeno je i to da bend za slavljenički koncert u Kombank dvorani priprema i ekskluzivni repertoar na kome će se pored najvećih hitova naći i neke pesme koje Orgazam dugo nije svirao u Beogradu, ali i poseban blok pesama posvećen ,,Paket aranžmanu“. Pored svoje tri pesme sa najvažnije novotalasne kompilacije ,,Krokodili dolaze”, „Zlatni papagaj” i „Vi”, Električni orgazam će po prvi put u karijeri odsvirati i neke pesme Idola i Šarla akrobate koje su se našle na ovoj antologijskoj ploči.

Grupa Električni orgazam dobitnik je i ovogodišnje muzičke nagrade „GODUM” za najbolju rok grupu 2020. godine. Ovo značajno priznanje im je nedavno dodelilo Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari