Electro live act u Gradu 1Foto Stanislav Milojković

Bendovi Xanax i Auf Wiedersehen prirediće electro live act veče na zajedničkom koncertu sutra od 22 sata u Kulturnom centru Grad.

Auf Wiedersehen kombinuje elektro zvuk i funk ritmove sa blues gitarama, psihodelijom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka. Publici su najpoznatiji po radijskim singlovima „Grad“ i „Koferi“, a njihov zvuk se može definisati kao garažni disko, elektro blues ili electro-no wave-disco punk. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, mislimo da će Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vašim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu.

Pesme Xanaxa obuhvataju širok spektar muzičkih stilova, od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim uticajima do no wave disco-punk pesama plesnog karaktera. Neuobičajena postava benda koju čine dve analogne klavijature, bubanj i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda. Njihove koncerte, na kojima isporučuju veliku količinu energije praćenu jasnom porukom direktnih tekstova, nikako ne treba propustiti. Grupa Xanax je sa pesmom „Mašinerija“ četiri nedelje bila na prvom mestu emisije „Diskomer“ Radija Studio B u 2012. Singl „Reč iz filma“ ponovio je uspeh prethodnog i našao se na svim relevantnim top listama, kao i na listi top 50 najboljih singova 2013. U okviru svoje turneje 2014.“Ova tama nije stvarnost“ grupa Xanax je svirala u 20 gradova širom Srbije i regiona, a u julu 2015. grupa Xanax je imala zapažen nastup i na Exitfestivalu. Bend čine: Sana Garić – vokal, synth, programming, Dejan Stanisavljević – synth, Ana Janković – synth, David Popović – bubanj, Nebojša Mrđenović – čelo. Muziku pre koncerta puštaće Janja i Zoja, a posle koncerta David Popović i Milan Trajković b2b.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari