evrovizija teja doraFoto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvo veče takmičenja Evrovizija 2024 je održano sinoć i poznato je prvih 10 finalista, među kojima je i naša Teya Dora.

Evrovizija po planu ima još jedno polufinale u četvrtak, 9. maja, tokom koga se bira još 10 finalista, a potom je na redu finale u subotu, 11. maja.

Deluje da su neki od favorita i prošli dalje iz prvog polufinala, a šta kažu kladionice za subotu i finale nakon ovih nastupa?

Evrovizija 2024 – kvote za finale

Iako je Nemo, predstavnik Švajcarske, dugo bio na prvom mestu, pred prvo polufinale pretekao ga je Bejbi Lazanja, koji se tu učvrstio sa 36% šanse za pobedu.

Nemo je na drugom mestu sa 17 odsto, Anđelina Mango (Italija) na trećem sa 10 odsto, predstavnice Ukrajine na četvrtom sa osam odsto, a predstavnica Irske na petom sa šest odsto.

Ona se popela na kladionicama neposredno pred početak takmičenja i ostala u top pet prolaskom u finale, a istu verovatnoću na šestom mestu ima i predstavnik Holandije, Jost Klajn.

Ono što nije baš ohrabrujuće za ljude iz naše zemlje je da se Teya Dora sa pesmom Ramonda nalazi tek na 26. mestu sa manje od jedan odsto verovatnoće za pobedu.

To znači da, uprkos sjajnom nastupu i veoma dobrim reakcijama publike u Malmeu i ljudi na društvenim mrežama, kladionice ipak smatraju druge predstavnike većim favoritima.

Stanje će se sigurno promeniti nakon drugog polufinala, kada bude ispalo još pet zemalja i kada budemo čuli preostala tri predstavnika zemalja koje su se automatski plasirali u finale.

Da podsetimo, direktni finalisti takmičenja Evrovizija su Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska Španija i Švedska kao ovogodišnji domaćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari