evrovizijaFoto: nearchos / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Evrovizija 2024 održava se pod sloganom „Ujedinjeni muzikom“, gde će se za titulu najboljeg takmičiti predstavnici iz 37 zemalja.

Naša predstavnica na takmičenju Evrovizija, Teja Dora, nastupa večeras u prvom polufinalu i to pod rednim brojem 2.

Evrovizija 2024 prenos

Direktan prenos prve polufinalne večeri počinje od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda i platformi RTS Planeta.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azarbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Države koje su automatski finalisti, kao i prošlogodišnji pobednik, nastupaju tokom polufinala uživo.

Ranije su u polufinalima puštani klipovi njihovih nastupa sa generalne probe, a od ove godine publika će imati priliku da vidi uživo njihove nastupe.

Tako će u prvom polufinalu nastupiti Nemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije za glasanje www.esc.vote.

Direktan prenos prvog polufinala moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Izvor: RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari