Bogatom programu ovogodišnje Exit Avanture pridružiće se kalifornijski hitmejkeri Capital Cities, koji će nastupiti u završnoj noći proslave ovogodišnjeg 15. rođendana Exit festivala, u nedelju, 12. jula, praćeni vatrometom i fanfarama svetskog megahita „Safe & Sound“.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Uz stotine miliona YouTube pregleda i jednom od najviše strimovanih pesama u protekle tri godine, oni dolaze na Exit u okviru velike turneje kojom promovišu, po mišljenju kritike, jedan od najboljih pop albuma u prethodnih nekoliko godina – „In a Tidal Wave of a Mystery“, koji je osvojio sve najvažnije svetske top-liste.

Exit Avantura se potom seli na more, gde će nekadašnja pevačica čuvenog sastava Moloko i diva moderne muzičke scene Roisin Murphy nastupiti u petak, 17. jula, na glavnoj bini Sea Dance festivala na Jazu. Biće ovo njen premijerni nastup u Crnoj Gori, u sklopu svetske turneje na kojoj promoviše novi album „Hairless Toys“. Iste večeri na omiljenoj Dance Paradise bini nastupiće i nekadašnja pevačica grupe Hercules & Love Affair, njujorška DJ dama Kim Ann Foxman, a u subotu, 18. jula, DJ pult preuzeće velemajstor miksa James Zabiela i kalifornijski house producent Doorly, inače remiks majstor najvećih zvezda kao što su The Prodigy ili Kanye West.

Capital Cities su tandem iz Los Anđelesa koji čine Ryan Merchant i Sebu Simonian, nekadašnji autori muzike za džinglove, koji su odlučili da talenat upotrebe za pisanje kvalitetnog autorskog i veoma modernog indie pop zvuka. Planetarni hit „Safe & Sound“ još 2011. godine osvojio je prvo mesto američke top-liste, ali tek 2013, sa svetskim izdanjem ovog singla i albuma, Capital Cities preuzimaju radijske i televizijske stanice od istoka do zapada.

Zajedno sa Molokom, Roisin Murphy važi za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih 90-ih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike „The Time is Now“, „Sing it Back“ i „Forever More“. Paralelno je započela i solo karijeru, a njena dva albuma „Ruby Blue“ i „Overpowered“ etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture. Pripremajući treći album „Hairless Toys“, Roisin je prošle godine objavila i maksi singl „Mi Senti“, na kojem je u svom stilu obradila čuvene italijanske kancone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari