Gitarijada u Zaječaru od 28. do 30 juna 1

U gradskoj upravi u Zaječaru danas je održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora 52.Zaječarske Gitarijade.

Kako je istakao zamenik predsednika Organizacionog odbora  Maksa Ćatović, 52.Gitarijada biće održana od 28. do 30 juna. Jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezda Billy Idol će nastupiti 30.juna, kako je  ranije potvrđeno. Od domaćih grupa prve večeri Gitarijade 28.juna nastupiće Partibrejkersi , a sviraće i  Psihomodo pop iz Hrvatske. Narednih par dan očekuje se potvrda još jedne velike engleske grupe koja bi trebalo da nastupi prve večeri Gitarijade, navodi se u saopštenju za medije.

Drugog dana Festivala nastupiće „Neverne bebe“, grupa koja je jedna od retkih aktivnih pobednika zaječarske Gitarijade.Pri kraju su pregovori sa RTS-om da drugi dan rok manifestacije bude dan PGP RTS, jer su „Neverne bebe“ njihov bend. Pored njih sviraće Hadži prodane duše, pobednici Gitarijade pre 2 godine, čiji je CD objavio PGP RTS, rečeno je u saopštenju.

Bitna promena u odnosu na predhodne 2 godine, od kada je Ćatović u organizaciji Gitarijade je da će Gitarijada biti izmeštena sa stadiona na vašarište. Priprema se potpuno nov prostor sa binom, koji je na putu prema rok – kampu i budućem Rok muzeju.Ove godine će biti postavljen  kamen temeljac za izgradnuju rok muzeja i očekuje se da će to učiniti Billy Idol, rekao je Ćatović.

Očekuju se puno posla  oko organizacije jer se 30. juna ,kada nastupa Billy Idol očekuje najmanje 15 hiljada ljudi sa strane, koji ne žive u Zaječaru i okolini, pogotovo zato što će i ove godine Gitarijada biti besplatna.  Organizatori su na to spremni i ne bi trebalo da bude većih problema.

Kako je saopšteno i ove godine biće održane mini Gitarijade po Srbiji,  u saradnji sa Radio Beogradom 202, a mesta održavanja biće naknadno utvrđena , zavisno od prijavljenih grupa. Biće održana  i mini Gitarijada u Sofiji,koju je dogovorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prilikom nedavnog boravka u Sofiji. Bend koji bude proglašen najboljim moći će da učestvuje na zaječarskoj Gitarijadi.

Iduće nedelje biće održana pres-konferencija u Beogradu, na kojoj će široj javnosti biti predstavljen koncept Gitarijade .

Organizator  52.Gitarijade biće nova Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,a suorganizator „Gitarijada Fest“ čije će sedište biti u Zaječaru i koji je za suorganizatora izabran na javnom konkursu. Prema rečima direktora ustanove „Zoran Radmilović“Vladimira Đuričića, 8 dana nakon Gitarijade suorganizator je u obavezi da organizatoru dostavi izveštaj o radu i finansijski izveštaj. Ove dokumente organizator će potom podneti Gradskom veću, nakon čega će moći da budu objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari