Gradonačelnik Zadra smenio direktora dvorane u kojoj će nastupiti Prijović 1Foto: Ranko Suvar / CROPIX / imago stock&people / Profimedia

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić, koji je odbio koncert Aleksandre Prijović u Zadru, a onda se povukao i predomislio, smenio je direktora Sportskog centra Višnjik Denisa Karlovića. Sportski centar Višnjik je dvorana u kojoj će Aleksandra Prijović nastupiti u junu.

Branko Dukić je sazvao skupštinu centra, čiji je jedini član, da odluči o smeni direktora Višnjika.

U saopštenju gradonačelnik Dukić navodi da „već neko vreme postoji narušeno poverenje između direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom.“

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandra Prijovic (@aleksandraprijovic)

„Skupština trgovačkog društva ŠC Višnjik d.o.o. koju predstavlja gradonačelnik Grada Zadra pripremiće odluku o razrešenju direktora tog Društva Denisa Karlovića“, navodi se u saopštenju.

„Već neko vreme postoji narušeno poverenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. Prvenstveno se to odnosi na nedoslednost u komunikaciji i različitim shvatanjem prioriteta u delatnosti samog Društva“, kaže Dukić.

„Nepoverenje zbog koncerata“

„To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke“, dodaje se.

Konačno, manipulisanje netačnim informacijama prema javnosti nanelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost dalje saradnje u uslovima međusobnog nepoverenja. Sva prošla i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugogodišnji program razvoja sporta Grada Zadra koji se provodi sistemski u više mandata bivših gradonačelnika.

Kroz taj program sistemski se ulažu značajna proračunska sredstva u nove sportske sadržaje i tako će biti u budućnosti te zahvaljujem na doprinosu direktoru Karloviću koji je učestvovao u izvođenju više takvih projekata“, kaže Dukić.

Dodao je kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mesto u ŠC Višnjik skladno sistematizaciji radnih mesta i njegovoj stručnoj spremi, piše Index.

Podsetimo, početkom meseca javnost je uzburkala vest da je gradonačelnik Zadra zabranio koncert Aleksandre Prijović u maju ove godine u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, ali je Dukić izričito odbio da u gradu peva srpska zvezda, pa koncert nije zakazan ni najavljen.

Hrvatski portal Index od poverljivog izvora iz Zadra saznao je da je Branko Dukić odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da „nema slobodnih termina“ u dvorani Krešimir Ćosić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari