Hju Džekmen iskreno o terapiji i odnosu sa majkom: „Potrebno je celo selo da se odgoji dete" 1Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Nakon rada na filmu The Son, sa temom depresije i problemima sa mentalnim zdravljem, Hju Džekmen je iskreno govorio o današnjem odnosu sa majkom koja ga je napustila i odlasku na terapiju.

U izjavi za BBC, glumac je rekao da su producenti filma unajmili psihijatre koji su sve vreme snimanja bili na setu i dostupni glumcima za razgovor, kao i da su to glumci zaista koristili jer im je bilo potrebno u takvom okruženju.

Džekmena je to ohrabrilo da priča o traumi iz detinjstva i načinu na koji se bori sa tim. Njega je majka napustila kada je imao 8 godina, a sve to zato što je dugo bila u bolnici zbog postnatalne depresije i nije imala potrebnu podršku.

Kaže da je shvatio koliko je terapija važna za svaku osobu. „Ja sam počeo da idem tek nedavno. Puno mi je pomogla… Svima nam je potrebno celo selo“, rekao je misleći na pomoć prilikom odgajanja dece.

„Kada imate nekog zaista pametnog, ko je malo izdvojen iz vašeg sveta, to može da bude odlična pomoć.“ Džekmen danas ima dobar odnos sa majkom i povremeno deli fotografije sa njom na svom Instagram nalogu.

Uloga u filmu The Son već mu je donela nominaciju za Zlatni globus za nabolju mušku ulogu u drami, a mnogi predviđaju da bi mogao da dobije i nominaciju za Oskara. Kaže da mu je film pomogao da shvati da se treba osloniti na druge, zastati i tražiti pomoć.

„Ono što je najvažnije jeste da mi je terapija pomogla da produbim odnos sa ljudima koje volim, da ih razumem bolje i lakše zamislim da sam u njihovim cipelama.“

 

Izvor: Pop Sugar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari