Indie-rock pesma inspirisana šizofrenom situacijom oko nas 1Foto: Danilo Lučić

– „Rascepljeno ja” je pesma inspirisana šizofrenom situacijom oko nas, kao i, zbog te situacije, našim rastrzanim, podeljenim, ličnostima. Topli ljudski kontakt i ljubav mogu pomoći da ponovo uspostavimo unutrašnje jedinstvo – to poručuju muzičari iz grupe Gladni Naučnici.

Beogradski bend izbacio je peti i poslednji singl “Rascepljeno ja”, sa debi albuma „Opšta teorija besmisla” u izdanju Pop depresije i Kišobrana, koji je objavljen prošle godine.

Album predstavlja kolaž pesama različitih stilova: rok, pop, ska, alternativa.. a pesma “Rascepljeno ja” bi se mogla svrstati indie-rock.

Kako poručuju iz benda, izradu spota ponovo potpisuje Radmila Vankoska (režija i montaža), a za organizaciju su odgovorne Duška Kleut i Petra Beličev.

Iako su bili sprečeni da album promovišu i uživo, članovi grupe su jako zadovoljni kako je njihov prvenac prihvaćen.

– Uskoro se može očekivati izlazak i novog albuma, koji je u fazi postprodukcije. Nove pesme će biti mnogo mračnije i politički angažovanije – poručuju Gladni Naučnici i dodaju da će ga najaviti sa nekoliko video singlova. On će izaći kada se steknu uslovi za koncertnu promociju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari