Indie-rock pesma inspirisana šizofrenom situacijom oko nas 1Foto: Danilo Lučić

– „Rascepljeno ja” je pesma inspirisana šizofrenom situacijom oko nas, kao i, zbog te situacije, našim rastrzanim, podeljenim, ličnostima. Topli ljudski kontakt i ljubav mogu pomoći da ponovo uspostavimo unutrašnje jedinstvo – to poručuju muzičari iz grupe Gladni Naučnici.

Beogradski bend izbacio je peti i poslednji singl “Rascepljeno ja”, sa debi albuma „Opšta teorija besmisla” u izdanju Pop depresije i Kišobrana, koji je objavljen prošle godine.

Album predstavlja kolaž pesama različitih stilova: rok, pop, ska, alternativa.. a pesma “Rascepljeno ja” bi se mogla svrstati indie-rock.

Kako poručuju iz benda, izradu spota ponovo potpisuje Radmila Vankoska (režija i montaža), a za organizaciju su odgovorne Duška Kleut i Petra Beličev.

Iako su bili sprečeni da album promovišu i uživo, članovi grupe su jako zadovoljni kako je njihov prvenac prihvaćen.

– Uskoro se može očekivati izlazak i novog albuma, koji je u fazi postprodukcije. Nove pesme će biti mnogo mračnije i politički angažovanije – poručuju Gladni Naučnici i dodaju da će ga najaviti sa nekoliko video singlova. On će izaći kada se steknu uslovi za koncertnu promociju.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.