Iz kojih zemalja je Srbija dobila najviše glasova publike na Evroviziji? 1Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Predstavnice Srbije Hurricane osvojile su ukupno 82 poena od glasova publike, a maksimalni broj poena publike – 12 stigao je iz Slovenije, Severne Makedonije, Austrije, Švajcarske i Hrvatske.

Pet poena poena na osnovu glasova publike stiglo je za Srbiju iz Bugarske, po četiri iz Italije i sa Malte, po tri iz Nemačke i Francuske, dva iz Australije i jedan iz Švedske, objavljeno je na zvaničnoj veb stranici Evrovizije.

Na osnovu glasova publike pesma „Loco loco“ zauzela je devetu poziciju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, na kojoj je pobedu odneo predstavnik Italije.

Srbija je nakon objave glasova žirija bila na 21. poziciji, ali je nakon glasova publike završila na 15. mestu u finalnom skoru. Predstavnice Srbije Hurricane osvojile su 82 poena publike, a više od njih ovih glasova imalo je samo osam zemalja.

Srbija je od stručnih žirija dobila 12 poena od Severne Makedonije, sedam od Hrvatske i jedan poen od Albanije.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1lkpIqf7a4&feature=emb_logo

Publika iz Srbije najviše, odnosno 12 poena dala je Italiji, deset Francuskoj, osam Ukrajini, sedam Finskoj, šest Rusiji, pet Islandu, četiri Azerbejdžanu, tri Grčkoj, dva Kipru i jedan Švajcarskoj.