Jesenja simfonija - simfo rok koncert na Đačkom trgu u Kragujevcu 1Foto: Zoran Laki Lazarević

Kragujevac je u jesen ušao jesenjom simfonijom. Na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije održan je sinoć simfo rok koncert na kojem su nastupili brojni kragujevački muzičari u pratnji Kragujevačkog simfonijskog orkestra.

Simfo rok koncert pod nazivom „Jesenja simfonija” Kragujevčanima su upriličili Muzički centar i Dom omladine.

Pozivu organizatora a na zadovoljstvo Kragujevčana jesenjoj simfoniji su se odazvali: Čipi („Osvajači”), Nikola Mijić („Alogija”), Aleksandar Sretenović („Propagnda 117”), Trnda („Istok iza”), Stefan Kovačević („Forever storm”), Dušica Đurđević („Darkshines”), Aleksandra Rikanović („Fraktal”)…

Svojim rok kolegama na bini ispred Prve gimnazije priključili su se i operski pevači Vojislav Spasić i Danica Spasojević.

Na gitari i basu podršku su im prušili Boža Fridman, Dejan Ilić Cvika… i mnogi drugi.

Ovaj veliki broj umetnika, pevača, muzičara rokera i svih ostalih koncertno je ukumponovao Nemanja Mitrašević, koji je i dirigovao Kragujevačkim simfonijskim orkestrom.

Izvođači na bini na prepunom Đačkom trgu (bio je premali pa su Kragujevčani stajali i slušali i po trotoarima susednih ulica) sproveli su sugrađane kroz dvosatnu muzičku šetnju od rok kasika (domaćih i stranih), preko pravih klasika upriličenih za ovakvu simfo rok izvedbu.

– Što reče jedna naša koleginica „Od Šumadijo ala sam se uradio do Bočelija i Daira”.
Posle koncerta Kragujevčani su još dugo po obližnjim lokalima i baštama ugostiteljskih objekta sumirali pozitivne utiske sa nadom da ovakva manifestacija – simfo rok koncert -preraste u tradicinalnu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari