Još iznenađenja na Bir Festu 1Foto: Beogradska kulturna mreža

Nešto više od mesec dana ostalo je do početka Belgrade Beer Festa, a organizator festivala Beogradska kulturna mreža sa zadovoljstvom najavljuje nove bendove i izvođače koji su potvrdili dolazak na najposećeniji festival u regionu.

Kako saopštavaju organizatori, spisak hedlajnera iz regiona obogatiće kultni zagrebački sastav Psihomodo Pop koji će nastupiti u nedelju, 21. avgusta. Bend sa harizmatičnim pevačem Davorom Gobcem, svojom pojavom i scenskim nastupom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Teren za njihovo pojavljivanje pred ovdašnjom publikom pripremiće popularna srpska reperka Sajsi MC koja je javnost privukla brojnim hitovima mešajući različite stilove i provokativne tekstove.

Duh hip-hopa i repa doneće i popularni dvojac Who See koji će ovoga puta dobiti pojačanje od prijatelja s kojima nastupaju u petak, 19. avgusta. Danas mega popularni hip hoperi, počeli su sa radom davne 2000. godine, kada su kao klinci odlučili da „slože reči u neku pesmu“. Međutim, Dejan Dedović Dedduh iz Kotora i Mario Đorđević Noyz iz Herceg Novog nisu ni mislili da će njihove pesme, koje se bave socijalnim i temama mentaliteta, toliko zaživeti među publikom koja se uvek sjano provede na njihovim koncertima.

Pubilka koja voli tradicionalnu starogradsku muziku moći će da uživa u koncertu legendarnog Zvonka Bogdana koji već godinama važi za jednog od retkih muzičara koji sa velikom posvećenošću neguje i čuva pesme od zaborava.

Po prvi put na Belgrade Beer Festu nastupiće i jedan od najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni Mostar Sevdah Reunion, i to u petak, 19. avgusta. Grupa je nastala devedesetih godina u Mostaru, a već s prvim albumom objavljenim za holandsku izdavačku kuću skrenuli su pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su izdali osam albuma, a tokom poslednjih petnaest godina sarađivali su sa mnogim velikanima muzičke scene. Učestvovali su na preko stotinu world music i jazz  festivala širom sveta, a ovo će biti jedinstvena prilika da publika vidi njihov prvi nastup na Belgrade Beer Festu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari