Ovaj petak i subota biće u znaku novih srpskih bendova. Festival nove domaće muzike održaće se u petak i subotu veče u maloj sali Doma omladine Beograda.

Priliku da se predstave Beograđanima imaće osam bendova. Prvo veče otvoriće novosadski Keckec. Žurka će se nastaviti uz beogradski Repetitor, potom će na scenu Slaptrap, a za kraj sviraće Consecration, grupa od koje se mnogo očekuje i čiji je debi album pripremljen, ali još nije objavljen. Drugo veče rezervisano je za tri beogradska benda: Nikad dosta, Stuttgart Online i ŽeneKese i jedan pančevački, Iskaz. Obe večeri u holu ispred male sale publiku će zabavljati duo Multietnička atrakcija.

Festival nove domaće muzike zajednički organizuju Dom omladine Beograda i Digimedia. Za bendove koji će nastupiti smatra se da svojim autorskim izrazom ozbiljno mogu da promene domaću muzičku scenu. Cena ulaznica za jedno veče košta 500, a komplet karata za oba dana 800 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni Doma omladine. Danas je o nekim grupama koje će nastupati već pisao u redovnoj rubrici „Predstavljamo bendove“, koja izlazi ponedeljkom, dok će i ostale predstaviti narednih nedelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari