Kejt Buš, Džordž Majkl i još jedanaest muzičkih izvođača ulaze u Rokenrol kuću slavnih 1Foto: Philip Chappell aka squidney / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons, EPA/OLIVIER DOULIERY/POOL

 

Vili Nelson, ikona kantri muzike, nedavno je proslavio svoj 90. rođendan, a kao svojevrsni poklon stiglo mu je novo priznanje u već toliko počastima bogatoj karijeri. Naime, on će zajedno sa još dvanaest muzičkih izvođača ove godine biti uvršten u Rokenrol kuću slavnih.

Pored Nelsona, u Rokenrol kuću slavnih ulaze i Kejt Buš, Rage Against the Machine, Misi Eliot, Šeril Krou, i posthumno Džordž Majkl i Spiners.

Osim ovih sedam imena, koji su novi stanovnici Rokenrol kuće slavnih, i to zahvaljujući glasovima samog Komiteta klivlendske dvorane, još šest je muzičara koji su ovenčani prestižnim statusom.

Zahvaljujući glasovima javnosti to su: Šaka Kan, Al Kuper, Berni Taupin, Link Rej, DJ Kul Hrk, i Don Kornelijus. Svih ovih 13 muzičkih imena, osim onih koji više nisu među nama, zvanično će „ući“ u Rokenrol kuću slavnih na ceremoniji koja je zakazana, kako prenosi Nova.rs, za 3. novembar u njujorškom Barklejs centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari