U okviru „Idemo na Mars“ zabave u KC Grad večeras sa početkom od 23 sata održaće koncert KOFY, uz DJ podršku Jackie Dagger, Mkdsl i Flip.


Pravim imenom Winston Kofy Ahman je muzički producent i spoken-word umetnik koji kombinuje hip-hop, dubstep i poeziju. S nigerijsko-jamajčanskim korenima, Ahman je počeo kao diler u svom rodnom gradu Lagosu u Nigerij, ali se ubrzo uključio u politiku. Tokom 80-ih pobegao je iz Nigerije u Kingston, a zatim u Majami gde je dobio svoj nadimak K.O.F.Y, radeći kao izbacivač u latino gej baru. Napušta SAD 2001. godine u strahu od deportacije i seli se u Švajcarsku, gde počinje da se bavi muzikom. Njegov prvi album pod nazivom „Return of the Secretary General EP“ (2009) snimljen je u svega nedelju dana, a spaja elemente političke drame naspram stila života bogatih i slavnih. Album je u svom karakterističnom „outernational“ stilu anticipirao aktuelna dešavanja u Africi i na Bliskom Istoku, a nastupi K.O.F.Y-a obično su događaji koji prevazilaze utisak jednog muzičkog nastupa, kombinujući zvuk sporog basa, izgovorene mudrosti i neizbežni faktor iznenađenja.

Pre ponoći ulaznice će se u KC Grad prodavati po 150, a posle 24 sata po 250 dinara. „Idemo na Mars“ zabave su napajane inkarnacije radio emisije koja već godinama jača uticaj alternativne scene u regionu. Uporedo sa etrom radija B92, KC Grad postaje dom savremene muzike i lokalnih talenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari