Najlegendarniji rok bend na svetu, The Beatles, od 24. decembra imamo prilike da slušamo prvi put na muzičkim streaming servisima u Srbiji i širom sveta, i to u potpuno osveženom, remasterovanom zvuku. Fantastična četvorka nastala u Liverpulu 1960. godine koju su činili legendarni muzičari John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr i njihovih 13 remasterovanih studijskih izdanja sada su prvi put digitalno dostupni za slušanje u Srbiji na streaming servisima Deezer i Google Play Music. Kompletna diskografija je takođe dostupna i za digitalni mp3 download na Google Play Store muzičkoj prodavnici. The Beatles diskografija može se slušati na: https://umrs.lnk.to/TheBeatles.

Nedavno je otkriveno koje su to numere bile najslušanije među fanovima od kako su sve dostupne online. Naravno, ti rezultati će najverovatnije varirati od servisa do servisa, ali se pokazalo na primeru Spotify-ja da je ukus britanske i američke publike isti – najviše su preko neta slušali pesmu „Come Together“ iz 1969. godine. Deset najslušanijih pesama u SAD su: 1. Come Together, 2. Hey Jude, 3. Here Comes The Sun, 4. Let It Be, 5. Twist And Shout, 6. Blackbird, 7. I Want To Hold Your Hand, 8. In My Life, 9. She Loves You, 10. Help! Ova lista se razlikuje kada je u pitanju slušanost Bitls pesama u celom svetu. Doduše, šest numera se preklapa, kao i prvo mesto, ali je raspored znatno drugačiji: 1. Come Together, 2. Let It Be, 3. Hey Jude, 4. Love Me Do, 5. Yesterday, 6. Here Comes The Sun, 7. Help!, 8. All You Need Is Love, 9. I Want To Hold Your Hand, 10. Twist And Shout. Dovođenje muzike Bitlsa na striming platforme je bio komplikovan zadatak jer prava na albume i pesme imaju skroz različiti izvori – članovi grupe, njihovi naslednici, Epl korporacija i Univerzal.

Pesme koje su obeležile rokenrol

Iako se bend razišao još u aprilu 1970. godine, njihove pesme poput „Hey Jude“ i „Yesterday“ obeležile si jednu rok eru ali i imale veliki uticaj na razvoj i tok muzike današnjice. Jedan od najprodavanijih bendova u istoriji iza sebe ostavio je i nekoliko specijalnih izdanja koja su takođe dostupna digitalno svim fanovima. U deceniji svog postojanja Bitlsi su izdali inovativne i uticajne albume kao što su „Rubber Soul“ (1965), „Revolver“ (1966), „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band“ (1967) i „Abbey Road“ (1969), koji su uz večne singlove poput „Hey Jude“, „Yesterday“, „Yellow Submarine“ itd. osvojili više prvih mesta na top-listama nego bilo koji drugi izvođač u istoriji muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari