Koncert grupe „EYOT” u Kontakt galeriji SKC-a Kragujevac 1Foto: Promo

 

Sutra, u četvrtak, 14. decembra u Kontakt galeriji SKC-a održaće se koncert poznate grupe „„EYOT”. Početak koncerta je u 21 sat.

Bend „EYOT” je osnovan 2008. godine u Nišu, u sastavu: Dejan Ilijić klavir, Miloš Vojvodić bubanj, Marko Stojiljković bas i Slađan Milenović gitara. Njihova muzika predstavlja eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne pravu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada.

Pobednici su takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja (Kan, Francuska), najznačajnijeg muzičkog sajma na svetu.

Nakon toga usledili su nastupi u više od dvadeset zemalja širom sveta: Austrija, SAD, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kina, Češka, Nemačka, Grčka, Velika Britanija, Francuska, Litvanija, Poljska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Hong Kong, Japan, Južna Koreja, Švajcarska, Slovenija, Slovačka, Italija, UAE, Turska i Srbija.

Njihovo poslednje izdanje u oktobru 2020. godine izdala je je jedna od vodećih nezavisnih izdavačkih kuća u Americi, Ropeadope, sa distribucijom širom sveta. Album je dobio sjajne kritike, našao se među top 10 najprodavanijih džez albuma na Bandcampu i uvršten je na nekoliko zvaničnih Spotify lista. Francuski nacionalni radio mu je posvetio članak na svom sajtu.

U februaru naredne godine, u izdanju nemačke izdavačke kuće Neuklang, pojaviće se „živi“ album snimljen na nastupima širom sveta.

EYOT” je aktivan i na domaćoj sceni, na Beogradskom džez festivalu su nastupali dva puta (2013. godine kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore), kao i na drugim festivalima i u mnogim koncertnim dvoranama širom zemlje: Beogradski džez festival, Nišvil, Valjevski džez fest, Novi Sad džez fest, Jazzire Subotica, Jazzibar Kraljevo, Green town Sombor, Vršac džez fest…

Ulaz na koncert je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari