Hard rok i hevi metal veterani, Vajtsnejk (Whitesnake) i Džudas Prist (Judas Priest), održali su sinoć koncert u beogradskoj Areni pred oko 10 hiljada fanova. Bio je to nastup za pamćenje – dovoljno je reći da su pevači oba benda generacijski ispisnici – imaju po 60 godina, što nije uticalo da deluju kao u „zlatnom periodu“, skoro četiri decenije duge karijere. Publika iz svih krajeva eks Jugoslavije ovacijama je pozdravila najrpre Dejvida Koverdejla i Vajtsnejk koji su se na sceni pojavili oko pola deset, a odmah potom, u jedanaest i Roba Halforda i ostale članove legendarnih „Džudasa“.

Koverejl je publiku u Areni pozdravio na srpskom „dobro veče Beograde“, a zatim na engleskom rekao: „Ja volim Novaka Đokovića!“. Slavni pevač se srpskoj publici zahvalio i za „sve ove godine podrške“.

Vajtsnejk su nastup započeli pesmom „Best years“, usledile su „Give me all your love“, „Love ain t no stranger“, a zatim čuvena balada „Is this love“. Središnji deo nastupa obeležile su dve stvari sa poslednjeg studijskog albuma „Forevermore“ – naslovna i „Steal your heart away“, da bi posle nekoliko solo gitarskih i bubnjarskih deonica, koncert legendarnih hard rokera kulminirao izvođenjem njihovih najvećih hitova. Arena je horski otpevala „Fool for your lovin“ i „Here I go again“. Neuobičajeno kratak nastup i prilično mršava setlista okončani su žestokom izvedbom „Still of te night“. Koverdej i drugovi ispraćeni su ipak, ovacijama, a u publici je došlo do pregrupisavanja u očekivanju ravnopravnih zvezda večeri – Džudas Prista, kojima je ovo bio verovatno prvi i poslednji nastup u Beogradu, jer sviraju oproštajnu turneju simbolično nazvanu „Epitaf“.

Upravo to je pisalo na crnoj zavesi koja je prekrivala prednji deo stejdža. Kada su se začuli prvi gitarski rifovi pesme „Rapid force“, zavesa je pala, a na sceni su se pojavili pevač Rob Halford (u crnom kožnom mantilu sa metalnim nitnama) i ostali članovi jednog od najpopularnijih svetskih hevi metal bendova svih vremena. Neizostavni lanci, i pirotehnički efekti baklji činili su osnovu scenografije, a odmah posle uvodne numere „Džudasi“ su izveli metalsku himnu „Metal Gods“. Halford je zatim pozdravio „prelepu Srbiju“ i rekao: „Pred vama su hevi metal manijaci“. Nastup koji je počeo pred zaključenje ovog izdanja Danasa, nastavljen je sa „Heading out to the highway“, „Judas rising“, Starbreaker“ i „Victim od changes“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari