Koncert Stinga u Zagrebu 21. marta naredne godine 1EPA-EFE/FELIPE TRUEBA / POOL

U okviru svetske turneje My Songs, jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice Sting održaće koncert u zagrebačkoj Areni u ponedeljak, 21. marta 2022. godine, saopštili su organizatori koncerta.

Prodaja ulaznica preko Eventim.hr sistema počinje danas. Ulaznice koštaju od 42 do 110 evra, a regionalni muzički događaj 2022. godine organizuju Cherrytree Music Company, Live Nation i Charm Music.

„Stingov koncert My Songs zanosan je i dinamičan show u okviru koga će izvesti svoje najomiljenije pesme napisane tokom slavne karijere. Kako sa grupom The Police, tako i kao solo izvođač, Sting je dobitnik 17 Grammy nagrada. Koncert My Songs je “majstorsko izvođenje od početka do kraja”, a “publiku vodi na muzičko putovanje kroz vreme” s hitovima poput „Fields of Gold“, „Shape of my Heart“, „Roxanne“ i „Demolition Man“ i čini jedan nezaboravan događaj. Publiku očekuju i pesme “Englishman In New York”, “Every Breath You Take”, “Roxanne”, “Message In A Bottle” i mnogi drugi Stingovi bezvremenski hitovi“, navodi se u saopštenju.

Stingov najnoviji album, The Bridge, imaće svetsku premijeru 19. novembra, a prikazaće njegovu plodnu i raznoliku kantautorsku snagu. Album je napisan i snimljen u godini globalne pandemije i otkriva Stingova razmišljanja o ličnom gubitku, razdvojenosti, lockdownu, a posebno o društvenim i političkim previranjima.

The Bridge predstavlja različite faze i stilove iz njegove karijere bez premca i crpi inspiraciju iz žanrova kao što su rock‘n’roll, jazz, klasična muzika i folk. Ovaj eklektičan album obeležava tipičan Stingov pop-rock zvuk, koji se posebno dobro čuje na uvodnoj rock numeri „Rushing Water” i novi indie-pop zvuk u pesmi “If It’s Love“.

Takođe, kako je navedeno, nedavno je premijerno prikazana i Stingova nova nedeljna online TV serija, On the Bridge, i nudi intiman uvid u svakodnevni život muzičara dok se priprema za lansiranje svog novog albuma The Bridge. Kao posebno priznanje svojim vernim obožavaocima, Sting izdaje novu epizodu ekskluzivno na Sting.com svakog utorka u 13 časova. Svaka epizoda je ekskluzivna za članove kluba obožavalaca 24 sata, a narednog dana od 13 sati je dostupna i za širu publiku.

Na turneji, Stinga će pratiti električni, rock bend u kome se nalaze gitaristi Dominic Miller i Rufus Miller, bubnjar Josh Freese, klavijaturista Kevon Webster, Shane Sager na harmonici i prateći vokali su Melissa Musique i Gene Noble, a specijalni gost na koncertu će biti Joe Sumner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari