Koncertima Partibrejkersa i Osvajača Dom omladine Kragujevac proslavlja 75. rođendan 1Dizajn: Marija Popović

 

Kragujevački Dom omladine koncertima Osvajača i Partibrejkersa, u petak i subotu, 8. i 9. septembra na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije obeležiće 75 godina postojanja. Oba koncerta počinju u 21 sat.

Dom omladine u Kragujevcu je kulturna ustanova koja ima dugu i bogatu istoriju. Osnovan je 1948. godine kao Omladinski dom, sa ciljem da okuplja i podstiče mlade ljude da se bave različitim vidovima umetnosti i kulture.

Bio je „svedok” i „učesnik” mnogih istorijskih događaja i promena u društvu, kao što su omladinske radne akcije, Dan mladosti, ratovi i sankcije, demokratske promene, evropske integracije i globalizacija.

Kroz svoje programe je pratio i stvarao trendove u urbanoj kulturi mladih, nudeći im prostor za izražavanje, učenje i zabavu.

Dom omladine je takođe bio mesto susreta i saradnje sa drugim kulturnim institucijama, organizacijama i umetnicima iz zemlje i inostranstva.

Danas je Dom omladine polivalentni kulturni centar koji obuhvata razne oblasti umetnosti, kao što su: muzika, pozorište, film, likovna umetnost, književnost i multimedija.

U sastavu ove ustanove rade škole za mlade talente, kao i radionice za decu i odrasle.

Dom omladine je takođe organizator ili partner u mnogim značajnim manifestacijama koje privlače veliki broj posetilaca i medija.

Ove godine Dom omladine proslavlja 75 godina postojanja, pokazujući svoju vitalnost i značaj za kulturni život grada i regiona, ističu, ne bez ponosa, iz ove kragujevačke ustanove za kulturu i umetnost.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari