Koncertna promocija albuma "Alive" 1Foto: Stanislav Milojković

Koncert i promocija novog albuma „Alive“ (2016 MoonJune Records, USA) Vasil Hadžimanov Band-a održaće se sutra u Akustičnoj bašti Kulturnog centra Grad, s početkom u 20 časova. Bendu, u sastavu Vasil Hadžimanov (klavijature, vokal), Branko Trijić (gitare), Miroslav Tovirac (bas), Bojan Ivković (perkusije, vokal), Peđa Milutinović (bubanj), na sceni će se to veče pridružiti i čuveni američki saksofonista David Binney.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

U skladu sa tradicijom promovisanja muzike koja pomera granice i istražuje nova polja muzičkog izraza, američka izdavačka kuća MoonJune Records i Vasil Hadžimanov Band će sa zadovoljstvom predstaviti novi album „Alive“.

Iako šesti po redu, „Alive“ je međunarodni debi album VHBand-a. Snimljen uživo, tokom turneje 2014 godine, pred oduševljenom publikom, ovaj album predstavlja bend na vrhuncu njihove kreativne snage. Muzika je sveža i uistinu „živa“, nepredvidiva i nepretenciozna, povremeno hipnotička, često progresivna i uvek pomerajući granice. Hrabri, avanturistički duh albuma nas vodi kroz različite muzičke stilove i uticaje – džez, etno fjužn, progresivni rok, ali sve vreme muzika ostaje slobodna, originalna i neuhvatljiva. Umetnici nam još jednom pokazuju da muzika koja je zaista slobodna i nesputana tradicijom i konvencijama, dostiže lični izraz i putuje neistraženim stazama. Na albumu gostuje priznati američki saksofonista David Binney.

David Binney je američki alt saksofonista i kompozitor, sa izdatih 22 autorska albuma, veoma cenjen i priznat, kako od strane kolega i kritičara tako i od publike koja je imala priliku da ga čuje na brojnim festivalima i koncertima širom sveta. Kompozitor, pijanista i aranžer, Vasil Hadžimanov sa svojim bendom svrstan je u najproduktivnije i najperspektivnije džez muzičke sastave Srbije i bivše Jugoslavije sa objavljenih šest albuma, mnoštvom nastupa u zemlji i regionu kao i redovnim prisustvom na svim ovdašnjim, regionalnim i internacionalnim džez manifestacijama i festivalima.

Sva izdanja Vasil Hadžimanov Band-a i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti u Design Shop-u KC Grada (Braće Krsmanović 4, Beograd) po ceni od 500 dinara u pretprodaji, a koštaće 600 dinara na dan koncerta. Novi album „Alive“ će moći da se nabavi na dan koncerta u KC Gradu, po ceni od 600 dinara, a može se naručiti i putem mejla officeŽvhband.com (plaćanje pouzećem).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari