Krava 22Plakat: Aleksandar Petković (@azza_petkovic)

Lejbl Krava 22 otvara svoju novu sezonu i uz uzbudljivu postavu svečano najavljuje nastupe 17. febrara u Jugošpedu.

Početak večeri će obeležiti skopska grupa Vagina Corporation, bend koji stvara talase širom Balkana i Evrope, zaslužujući globalno priznanje.

Pored eklektičnog kolektiva Gola Planina, koji će nastupati kao Lufthansa, Xanadu, ATA i Cut my Nipple, Vagina Corporation, viđena na PIN konferenciji i koja ide na MENT 2024, obećava ekskluzivno izvođenje svoje sirove fuzije krautroka, amerikane i psihodelije.

– Prvobitno solo projekt pevača Luke Jovanoskog, Vagina Corporation je evoluirala u punopravni bend, obeležen eksplozivnim koncertima koji brišu granice između izvođača i publike. Sa već dva albuma, bend se sprema da snimi live album i istražuje nove zvučne teritorije sa svežim materijalom. Ne propustite priliku da ih uhvatite na njihovoj balkanskoj turneji pre nego što postanu senzacija u celoj Evropi koju morate videti – ukazuju organizatori.

Svečanost će otvoriti VVrano, bend poreklom iz Niša, rokenrol/orkestarski bend koji je prošle godine privukao pažnju na Demofestu.

– Izranjajući sa juga, njihovo muzičko umeće sprema se da bude sledeća velika stvar u Srbiji i regionu, čvrsto vraćajući Niš na muzičku mapu. Njihov muzički kaleidoskop već ih je odveo u Banja Luku, a spremni su da osvoje Beograd! – ističu organizatori.

Zatvarajući noć uz prasak, enigmatični DJ kolektiv Afere sa sedištem u Beogradu vodiće publiku kroz putovanje ispunjeno plesom uz svoje ljute zvuke i udarne ritmove.

– Dođite da upoznate svog domaćina na podijumu za igru – poziva Krava 22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari