Kolaps muzičke industrije je izgleda dobra vest za kultni nekomercijalni američki bend Melvins (postoje od 1984.) koji je dospeo na američku listu pop albuma po prvi put u 26 godina svog postojanja. Grupa, poznata po reskim gitarskim rifovima i mrmljanju pesama, utrla je put bendovima iz Sijetla kao što su Nirvana i Soundgarden, a sada je uspela da se domogne poslednjeg mesta na Bilborodovoj listi 200 albuma.

 Do tog „istorijskog“ rezultata stigla je zahvaljujući tome što je prodala 2.809 kopija njihovog 19. albuma po redu „The Bride Screamed Murder“. Sa još 2.000 prodatih primeraka stigli bi na polovinu liste.

Poređenja radi pre pet godina za ulazak na listu bilo je potrebno 5.000 prodatih primeraka albuma.

Melvisn su imali najuspešnije izdanja 1993. godine sa albumom „Houdini“ (delom produciran od Kurta Kobjena, njihovog najvećeg fana) koji je ukupno prodat u oko 110.000 primeraka. Najbolji debi su imali tri godine kasnije sa albumom „Stag“ koji je jedne nedelje uspeo da se proda u skoro 4.000 kopija. Sama grupa je do sada prodala 538.000 svojih albuma – tačnije od 1991. godine od kada SoundScan beleži podatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari