Madona "Žena godine" 1Foto: twitter

Za „Ženu godine“ američki muzički časopis Billboard proglasio je pevačicu Madonu, prenose strani mediji. Nagrada će joj biti dodeljena u Njujorku 9.decembra, na 11. događaju Žene u muzici.

Pedesetosmogodišnja pevačica iza sebe ima impresivnu karijeru. Deseta turneja “The Rebel Heart Tour” donela je Madoni 169,8 miliona dolara i katapultirala je na vrh liste turneja ženskih izvođača sa najvećom zaradom.
Madona će biti nagrađena i za svoj filantropski rad u organizaciji Raising Malawi, koju je osnovala 2006. Ona se zalaže da sva deca Malavija dobiju adekvatno obrazovanje.

“Madona je među malobrojnim super-umetnicima koji utiču na tuđe karijere”, kaže Dženis Min, predsednik i kreativni direktor “The Hollywood Reporter- Billboard Media Group”.

“Uz njenu kreativnu viziju, smelu inovativnost i posvećenost filantropskim ciljevima, inspiracija je stotinama miliona ljudi širom sveta. Ona je uz to i važna feministkinja, jedinstvena umetnica koja je koristila svoj uticaj da promeni način na koji se govori o ženama, seksualnosti i jednakosti prava”.

Prošle godine je nagradu Žena godine dobila Lejdi Gaga, dok su dobitnice tog priznanja ranijih godina bile Kejti Peri, Bijonse, Pink i Tejlor Svift.

Godišnja nagrada časopisa Billboard jedna je od najprestižnijih nagrada u muzičkoj industriji SAD.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari