Operska diva Monserat Kabalje sutra stiže u Beograd i održaće generalnu probu sa simfonijskim orkestrom RTS i solistima Snežanom Savičić Sekulić i Harisom Džinovićem, sa kojima u nedelju od 20 časova nastupa u Beogradskoj areni. Ovo je poslednja prilika da se uživo čuje jedna od najvećih diva jer je, na početku godine, Monserat Kabalje izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini nakon turneje na kojoj će posetiti sva mesta u kojima je ranije gostovala.


Njene interpretacije Rosinijevih, Belinijevih i Donicetijevih opera pokazuju njen superiorni talenat, neprevaziđenu kontrolu disanja, izražajni pijanisimo i sjajne glumačke sposobnosti. Iako joj je lično najdraže izvođenje Norme iz 1974. godine, najpoznatija je njena arija „Vissi d’Arte“ iz Pučinijeve opere „Toska“. Poznata je i po saradnji sa pop pevačem Fredijem Merkjurijem iz grupe Queen sa kojim je 1988. godine snimila pesmu „Barselona“ koja je kasnije postala himna letnjih Olimpijskih igara u ovom gradu održanih 1992. godine. Kasnije je na polju popularne muzike sarađivala i sa Vangelisom na njegovom albumu „El Greco“ a snimila je i brojne duete koji su se našli na albumu „Friends For Life“ sa Brusom Dikinsonom, Džonijem Halidejem, Džonijem Loganom, Đinom Vanelijem i Helmutom Lotijem.

Na sceni Beogradske arene nastupiće uz pratnju simfonijskog orkestra RTS, pod dirigentskom palicom čuvenog španskog dirigenta Hozea Koljada, koji je jedan od najpoznatijih dirigenata današnjice. U karijeri dugoj trideset godina, nastupao je sa najpoznatijim svetskim orkestrima kao što su bečka, londonska i berlinska Filharmonija, Salcburg Mozarteum, orkestrom Boljšoj Teatra, London Royal Philharmonic, i dr. Ulaznice za koncert čuvene operske dive u prodaji su po cenama od 3.500, 4.500 i 5.500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs.

„La Superba“ osvojila milionsku publiku

Repertoar Monserat Kabalje je ogroman – izvođenje blizu 90 različitih uloga niko do sada nije dostigao. Takođe, snimila je preko 80 albuma od kojih polovinu čine kompletna operska dela. Nadimak „La Superba“ koji nosi, predstavlja status apsolutne dive. Njen glas je jedan od najznačajnijih u istoriji muzike a njena senzitivnost i vitalnost osvojili su milionsku publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari