„Moussaka” i „Klotljudi” - dupli koncert večeras na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac 1Foto: Promo

Večeras, u četvrtak, 12. avgusta na Letnjoj sceni SKC-a u 21. sat održaće se koncert na kome će nastupiti bendovi „Moussaka” i „Klotljudi”.

Izlomljeni i moćni ritmovi i melodije koje grupa „Moussaka” ispunjava nostalgijom i najtežim emocijama, odražavaju neverovatno sjedinjavanje kalifornijskog surf roka i pop-folk nasleđa jugoslovenskog perioda.

Baš kao i istoimeno jelo „Moussaka” je jedinstvena mešavina klasičnih sastojaka i mirišljavih začina, u rasponu od gitarskih zvukova 50-tih godina do balkanske turbo folk estetike 80-tih. Do sada izdatih 5 AP albuma su dokaz da Dick Dale i Dragana Mirković mogu da idu ruku pod ruku.

Moussaka je jedan od sporednih projekata koji je pokrenut iz zabave, ali izrastao u punokrvnu rok mašinu koja se polako zagreva, nošena svojim talasom.

Bend „Klotljudi” osnovani 2014. u Beogradu, predstavljaju više zauzimanje stava nego bilo šta drugo, objavili su svoj debi album „Svi oće voće” („Everybody wants fruit” ) 2016. godine.

Podnaslov je bio „About transition and religion” pesme su bile slika tranzicione države tematski vezane sa stvarima kao što je crkva, siromaštvo, alkoholizam, ljubav i prijateljstvo.

Grupa je izgradila svoje ime za kratko vreme zahvaljujući energičnim nastupima uživo koje su imali na svakom mestu u Beogradu gde je moguće svirati.

Ubrzo je sledila izmena u postavi kada se dvoje od troje originalnih članova preselilo u Aziju. Mnogo članova je prošlo kroz grupu, ostavljjući svoj trag u prelaznim oblicima od pankerskog beogradskog tria do velikog rokenrol benda.

Grupa se sada ubraja, u zavisnosti od potreba od šest do osam članova različitih polova i nacionalnosti. Sa promenama postave došlo je do sazrevanja u zvuku, dodavanjem semplova i ritam mašina i njihovim kombinovanjem kroz njihove poznate žive nastupe. Kao rezultat svega ovoga pod naslovom „Fascism of love” dolazi njihov drugi album koji je trebalo da bude objavljen 2020. za izdavačku kuću „Krava22”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari