Najveći "Queen symphony show" 9. maja u Sava centru 1Foto: Dunja Dopsaj

Fanovi legendarne grupe Queen i dobrog rokenrol zvuka s velikim uzbuđenjem iščekuju spektakl koji za 9. maj najavljuju članovi Queen Real Tribute benda iz Beograda.

Oni pripremaju „Queen Symphony Show“ sa simfonijskim orkestrom i horom, pa će se tako na velikoj sceni Sava Centra naći čak 60 muzičara, navodi se u saopštenju za medije.

-Biće to nešto drugačiji koncert sa malo izmenjenim repertoarom, u većoj sali nego prethodni beogradski koncert koji smo imali u Domu Sindikata – kažu članovi Queen Real Tribute band-a, podsećajući na to da je početak svakog njihovog koncerta ispraćen euforijom. -Volimo da pomeramo granice, u Sava Centru nastupićemo zajedno sa simfonijskim orkestrom “Muzikon” i horom, odnosno sa 60 ljudi na sceni pod dirigentskom palicom Miloša Jovanovića i opravdati očekivanja onih koji od nas očekuju spektakl – kažu muzičari Queen Real Tribute benda, Ivan Ristanović (pevač), Radoš Ćapin (bubnjevi), Nenad Bojković (gitara) i Ivan Đerfi (bas gitara).

Originalni kostimi i zvuk

Momci iz Queen Real Tribute benda na scenu izlaze kostimirani i trude se da budu isti kao njihovi idoli.

-Način dobijanja specifičnog zvuka je takođe unikatan. Stupili smo u kontakt sa nekadašnjim saradnicima benda Queen, pa smo tako mnogo toga korisnog saznali od jednog od tehničara opreme gitariste Queen-a Brajana Meja, a došli smo i do nekih tajnih informacija od urednika najvećeg gitarskog magazina u Britaniji. Ceo sistem Queen-a je mnogo komplikovan, a brojni sitni detalji čine njihovu posebnost. Kažu da je gitarista Brajan Mej bio mnogo siromašan i da je kao dečak sa svojim ocem napravio gitaru 1960. godine od komada drveta iz starog kamina. On umesto trzalicom svira novčićem od 6 penija koji se odavno ne koristi u platnom prometu, ali smo na Kipru kupili u jednoj antikvarnici mnogo tih novčića i zaista dobijamo autentičan zvuk. Novčić je izrađen od jedinstvene legure metala koja se proizvodila šezdestih godina. Takođe set bubnjeva koje koristi Rodžer Tejlor je vrlo specifičan, jer između ostalog ima bas bubanj najvećeg promera (26 inča), saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari