Narodna stranka: Organizacijom festivala u Arsenalu, Grad Kragujevac ugrožava bezbednost posetilaca 1Arsenal fest Foto: Zoran Laki Lazarević

Kragujevački odbor Narodne stranke optužio je danas gradske vlasti da organizacijom muzičkog festivala u Kneževom arsenalu, čiji se delovi po navodima te stranke urušavaju, „ugrožava bezbednost posetilaca“.

Narodna stranka upozorila je u saopštenju da u radionicama oko dimnjaka u Kneževom aresnalu, „sa urušenih krovova vise staklo, metal i delovi greda skloni padu“.

„U takvim uslovima nijedan grad na svetu ne organizuje festival jer organizator posetioce dovodi u opasnost. Organizacijom festivala u Arsenalu, Grad ugrožava bezbednost posetilaca, maltretira građane bukom i prikazuje turistima industrijsko nasleđe kao ruine i tako brukaju sami sebe i naš grad Kragujevac“, naveli su iz Narodne stranke.
Upozorili su i da se taj prostor „godinama izdaje udruženju iz Beograda“ za potrebe muzičkog festivala a da se „ni dinar ne vraća za obnovu Arsenala“.

„Ako je gradonačelnik javno objavio da ulaže u obnovu dimnjaka jer je dimnjak opasan po bezbednost, onda na takvom mestu nema organizacije koncerata i onaj ko ga organizuje odgovara krivično jer ugrožava živote posetilaca“, upozorila je Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari