Nastup sastava Neuroleptic trio i Sol 6 u Kulturnom centru Rex obeležio je kraj Ring Ring festivala. Neuroleptic trio je bend iz Subotice, koji su osnovali muzičari sa dvadesetogodišnjim iskustvom iz bendova u kojima su prethodno svirali, kao što su: Sherbet underground, Panix, Gyass, Earth while sky band i Wroom.

Uz primetnu dominaciju bubnja, u kombinaciji sa bas gitarom, trubom i klavirom, ovaj bend gaji sešn koncept koji podrazumeva da troje muzičara improvizuju na različitim instrumentima koristeći potpuno drugačije tehnike. Takođe, komponuju muziku za pozorište, performanse, video radove i kratke filmove.

Sol 6 okuplja sjajne muzičare iz Holandije, Britanije, Amerike i Austrije, koji suvereno muziciraju na saksofonu, čelu, violini, klaviru, gitari i basu, bubnjevima i perkusijama. Bend su 2008. godine formirali britanski pijanista Veryan Weston i holandski (bivši pank) bas gitarista Luc Ex, a danas, sa kompletnom postavom, važe za jedan od najboljih evropskih sastava te vrste. Kroz nastupe provlače sve od eksperimentalnog džeza, preko sobnog kabarea, panka i dip gruva do slobodne improvizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari