Nisam želeo nikog da povredim - Pevač grupe Guns N' Roses prestaje sa tradicijom bacanja mikrofona u publiku nakon incidenta 1Foto: Daniel DeSlover / ddp USA / Profimedia

Nakon što je na nedavnom koncertu grupe Guns N’ Roses u Adelajdu u povređena obožavateljka, kada je pevač benda Eksl Rouz (Axl Rose) tradicionalno bacio mikrofon u publiku i nju pogodio u lice, Eksl je obećao da će prestati da baca mikrofon u publiku.

Pevač se oglasio na Tviteru i izvinio povređenoj ženi, uz obrazloženje da je sve slučajnost i da mu nije bila namera da povredi bilo koga, piše N1.

On je pojasno da je bacanje mikrofona publici, kao završni akt na nastupima, tridesetogodišnja tradicija benda koje je publika svesna, kao i toga da ima priliku da uhvati mikrofon.

Australijanka koju je pogodio, Rebeka Hou, dobila je modrice ispod oka i ogrebotine na nosu, prenosi RTS.

– Eksl se poklonio posle izvedene pesme i bacio mikrofon u publiku, a on je pogodio mene u lice – kazala je Hou.

Čuvši vest da je tokom nastupa na stadionu Adelaide Oval u utorak, posetiteljka Rebeka Hou pogođena u lice mikrofonom, Rouz je odlučio da „prekine tradiciju“.

– Ako je to istina, očigledno ne želimo da neko nastrada … na bilo kojem našem nastupu, bilo gde“. Bacajući mikrofon na kraju naših nastupa preko 30 godina, oduvek smo osećali da je to poznati deo samog kraja našeg nastupa, koji su obožavatelji priželjkivali i bili su svesni da imaju priliku da uhvate mikrofon. U interesu javne bezbednosti ćemo se odsad suzdržavati od bacanja mikrofona ili bilo čega prema obožavateljima tokom naših nastupa – napisao je Rouz.

Rouz je rekao da su neki hteli da predstave incident u „negativnom i neodgovornom svetlu“, za šta je rekao da nije istina. „Veliko hvala svima na razumevanju“, zaključio je Rouz. Incident u gradu Adelejdu se navodno dogodio tokom završne pesme sastava, „Paradise City“.

Fotografije objavljene u lokalnim medijima prikazuju Hou kako pokazuje modrice ispod svojih očiju i posekotine na rubu nosa.

Guns N’ Roses bi iduće godine trebalo da nastupe na festivalu British Summer Time u londonskom Hajd Parku po prvi put.

Američki rokeri, pevač Rouz, gitarista Sleš i basist Daf Mekejgan, biće glavna atrakcija u petak, 30. juna.

Osim njih, na tom su festivalu najavljeni Take That, P!nk, Bili Džoel, Brus Springstin, E Street Band i sastav Blackpink, koji izvodi korejsku pop muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari