Festivala autorskih bendova u Lazarevcu, Fabula fest, biće održan sutra i preksutra u Lazarevcu, na jezeru Očaga. Glavne zvezde manifestacije biće Kanda, Kodža i Nebojša i Athaist Rap, ali i bendovi koji su na stazi afirmacije, i čija će, kako kažu organizatori, „muzička fabula uskoro biti veoma prisutna u javnosti“.

To su: Sharks, Snakes & Planes (Beograd), Ućuti Pas (Lazarevac), Silent (Lazarevac), U zmajevom gnezdu (Obrenovac), Hadži prodane duše (Užice), Sinor (Aranđelovac), La Bass Foundation (Lazarevac), King Calypso Selecta (Lazarevac), Relax H2 Coke (Lazarevac), Ptica rugalica (Lazarevac), Jelizaveta bam (Zaječar), Peripetia (Lazarevac), Lizard Commitments (Lazarevac) i Bolesna štenad (Beograd).

Festival Fabula verovatno će biti prvi put da brojna publika posetiti jezero Očagu. U pitanju je veštačko jezero koje se nalazi na teritoriji opštine Lazarevac, na 60 kilometara od Beograda, s desne strane Ibarske magistrale. Pripada Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“. Jezero ima betonsko dno, duboko je šest metara i ima kapacitet od 6.000 kupača dnevno.

S obzirom na to da mnogi vole da kampuju, organizator festivala predvideli su i kamp. U kompleksu Očaga je određen teren na kome će biti postavljen kamp za osoblje, kao i za posetioce koji dolaze sa strane. Za kampovanje na jezeru tokom festivala dovoljno je da posetioci ponesu sopstveni šator, a dva velika parkinga u okviru centra, omogućuju posetiocima da se bez brige, i bez puno lutanja, parkiraju tik do ulaza u centar u kom se nalazi jezero. U kampu će sve vreme dežurati ekipa zadužena za bezbednost i pravilnu organizaciju prostora i načina funkcionisanja u kampu.

Inače, udruženje AKC (Alternativni Kulturni Centar) prošle godine je organizovalo nulto izdanje festivala, koje je tada trajalo samo jedan dan, u pivnici „Sajdžija“ u Lazarevcu. U tom trenutku, na području opštine Lazarevac, aktivno je delovalo šest bendova. Ključni cilj ove manifestacije jeste promovisanje i afirmacija autorske muzike, tradicionalnih vrednosti u različitim umetničkim formama, i kulture uopšte. Neki od bendova koji su nastupali na nultom izdanju festivala u međuvremenu, su se dobro pozicionirali na domaćoj muzičkoj sceni.

Buvljart

U okviru festivala Fabula biće organizovan prateći program Buvljart. Prodajna izložba slika, fotografija, unikatnog nakita, predstavljanje izdavačke kuće Kornet samo su deo sadržaja koji očekuje sve posetioce jezera Očaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari