Otkazan koncert grupe "Dža ili bu" zbog pesme "Diktatore" 1Foto: wikipedia (arhiva)

Koncert pank rok grupe „Dža ili bu“, koji je trebalo da se održi 11. marta u Gradskom kulturnom centru u Užicu, otkazan je, prenosi portal Užička nedelja.

Prema rečima menadžera grupe Dejana Milojevića, koncert je otkazan zbog pesme „Diktatore“. Kako je rekao, zvali su ga iz užičkog GKC i otkazali koncert.

– Rekli su nam da su navodno u pitanju tehnički razlozi, ali nam je svima jasno da je u pitanju pesma „Diktatore“. Karte još nisu bile u prodaji, mada je koncert bio u najavi. Inače, ne dešava nam se ovo prvi put. Na primer, u Studentskom gradu, na dan koncerta nam je rečeno da ne smemo da pevamo tu pesmu. Pošto mi nismo pristali, koncert je otkazan. Tako smo prolazili i na nekoliko festivala, jer su tražili da ne pevamo tu pesmu – rekao je Dejan Milojević za „Užičku nedelju“ i potvrdio da su 4. marta u Valjevu, u jednoj od gradskih ustanova, uspešno održali koncert.

U Gradskom kulturnom centru tvrde sasvim drugačije.

– Gledajući naš plan i program bili smo prinuđeni da pomerimo datum. To njima nije odgovaralo, jer imaju ugovorene obaveze. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu nastaviti pregovore oko njihovog nastupa. Nama je baš u to vreme zgusnut termin, jer imamo događanja 8. marta, 14. marta i 24. marta – rekla je za Užičku nedelju Jelena Vasović, v.d. direktora GKC Užice i dodala da je ova ustanova prošle godine ugostila 44 domaća i svetska benda i da uvek dolazi do preklapanja nekih grupa, pa se njihovi koncerti otkazuju ili se pomeraju za drugi termin.

Pesma „Diktatore“nastala je prošle godine pred izbore. Nastala je kao reakcija na hapšenje pevača i frontmena grupe Nebojše Simeunovića Sabljara, pod optužbom za visoko tehnološki kriminal i ugrožavanja bezbednosti premijera.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VbZB8szZneU]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.