Jubilarni deseti Belgrade Beer Fest završen je sinoć koncertima bendova Partibrejkers i Van Gogh. Posle šest večeri razvnovrsnog muzičkog programa, uglavnom u znaku legendarnih roknerol bendova sa ex Yu prostora, poslednje veče festivala otvorio je hrvatski sastav Angels. Nakon njih na binu je izašao bluz bend Zona B.

 Od osnivanja krajem 80-ih godina, bend koji čine: Petar Zarija, Zdenko Kolar, Dušan Ristić, Duda Bezuha i Dadi Stojanović, brzo je postao jedan od najtraženijih bluz bendova po beogradskim klubovima. Oni su publici predstavili najbolje srpske bluz numere.

Usledili su Đura i Mornari i lake letnje note za opuštanje. Posetioci su đuskali uz world music latino i mediteranski zvuk. Sarajevska pop grupa Valentino po prvi put se pojaviti pred publikom Belgrade Beer Festa. Gitarista i pevač Zijo Rizvanbegović, poznatiji kao Zijo Valentino, i njegova nova ekipa sa kojima nastupa od 2007.godine, svirali su hitove „Volim te još„, „Oka tvoja dva“, „Nema je nema“, „Samo sklopi okice“.

„Kraljevi srpskog rokenrola“, grupa Partibrejkers izašli su na scenu nakon nastupa „Berklee Groove“. Svirka bend koji zahvaljujući sopstvenom principu „Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj“, već 30 godina vlada rokenrol scenom bio je pravi spekakl, primeren završnici festivala. Pored velikih hitova, koje je publika horski pevala, da nikome ne bude dosadno svojim šarmom i duhovitošću, kao i uvek, pobrinula se RNR legenda Zoran Kostić Cane.

Oko ponoći, na scenu je stupio najpopularniji srpski rok trio Van Gogh. Kao i do sada, i ovaj nastup na festivalu piva, protekao je u odlučnoj atmosferi.

Jailbreak – G’N’R Real Tribute band imao je čast da zatvori ovogodišnji, deseti Belgrade Beer Fest. Najbolji evropski Guns N Roses tribute band, sa Aleksom, glavnim vokalom benda, koji ima isti glas kao Axl Rose, podestio je publiku na nedavno održan koncert Gansa na Exitu.

Kraj festivala bio je obeležen i finalnim okršajem pivopija – Lavovski cug.

Od 14. do 19. avgusta na hiljade ljubitelja piva sjatilo se na Ušće kako bi uživali u svom omiljenom napitku i muzici omiljenih izvođača – „Viva Vox“, „Plejboj“, „Električni Orgazam“, „Hladno pivo“, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski, „Ritam Nereda“, „Pekinška Patka“, „Plavi Orkestar“, „Inspektor Blaža i Kljunovi“, „Love Hunters“, „Crvena jabuka“, „Orthodox Celts“…

Foto: Miroslav Dragojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari