Pevač se žali da 2Cellos loše izvode njegov hit, a ni oni mu nisu ostali dužni 1Foto: Roberto Tommasini / Alamy / Alamy / Profimedia

Matko Jelavić, hrvatski pevač iz Splita, izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji grupa 2Cellos izvodi njegovu pesmu „Majko stara“, što ga je dovelo u sukob sa članom popularnog dua Stjepanom Hauserom.

Pesma „Majko stara“ obeležila je karijeru Jelavića, nakon što je s njom debitovao na Splitskom festivalu 1988. godine. Tada je osvojio nagradu publike i priznanje za najboljeg debitanta, a pesma je proglašena i najvećim hitom bivše Jugoslavije, podseća Showbuzz, a prenosi N1.

Pesmu na svojim koncertima često izvodi i instrumentalni duo 2Cellos, koji čine violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, ali splitski pevač nije zadovoljan njihovom interpretacijom njegovog hita.

„Dosad su već više od 20 puta izveli ‘Majko stara’ i uvek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je, blago rečeno, katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte taj snimak, na šta vam to liči“, kazao je Jelavić za Slobodnu Dalmaciju.

„Strane hitove obrade bez greške, a ‘Majko stara’ doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikada mi nisu tražili dozvolu za izvedbu, niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svetu, ali to je sad manji problem“, otkrio je muzičar i poručio da će ih tužiti ako još samo jednom izvedu njegov hit.

Otkrio je i kako je dvaput pisao Hauseru s molbom da 2Cellos prestanu da izvode pesmu, ali mu je on uzvratio, kako je istakao, vulgarnim SMS-om u koji je Slobodna Dalacija imala uvid, ali njegov sadržaj nije objavila zbog, kako je navela, teških prostačkih reči, prenosi N1.

„Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan. Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan“, prisetio se Jelavić i dodao kako ga je Hauser nakon toga blokirao i prekinio svaku komunikaciju s njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari