Pixies objavljuju novi album "Head Carrier" 1

Pixies najavljuju svoj novi album, prvi nakon ponovog ujedinjenja pod nazivom “Head Carrier”, koji će biti objavljen 30. septembra (Pixiesmusic/Play It Again Sam).

Album će imati 12 pesama koje će sjedinjavati bendov jedinstven izraz miksovan od surealizma, psihodelije, disonance i surf rocka a producirao ga je Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood).

Na sajtu pixiesmusic.com moguće je osetiti atmosferu novog albuma i preslušati prvi singl “Um Chagga Lagga.“ Album će imati originalni artwork dugogodišnjeg umetničkog direktora benda, legendarnog Vaughan Olivera.

Nakon objavljivanja albuma, Pixies će krenuti na svetsku turneju 2016/2017. koja će startovati 15. novembra u Beču.

“Bio je pravi luksuz za nas da imamo dosta vremena da snimimo nove pesme,” izjavio je bubnjar Daid Lovering. “Znali smo sve pesme unapred i unazad pre početka snimanja tako da nam je trebalo duplo duže da snimimo ovaj album nego kad smo snimali “Indie Cindy. A bilo je sjajno raditi sa Tomom…počeo je sa nama u pre-produkciji i imao je veliku ulogu da nas drži fokusirane na stvaranje najbolje muzike koju možemo.”

Kao dodatak, bend je zvanično uvrstio basistkinju Paz Lenchantin u svoj sastav. Lenchantin je nastupala na turnejama sa bendom od januara 2014. a njen sanjivi sopran može da se čuje u pesmu “All I Think About Now.”

“Bila sam jako nervozna na početku, kada sam došla na prvu probu”, rekla je Lenchantin. “Morala sam da popunim ogromno mesto i učinim uživo izvođenja da zvuči isto kao originali. Tri godine sam provela učeći da shvatim šta znači biti Pixie i sada su moje srce, duša i ljubav ka njihovoj muzici skroz ispunjeni i osećam da sam postala Pixie. Do sada smo bili vezani za njihovu istoriju a sada nastavljamo napred!”

“Zadovoljstvo je imati Paz,” dodao je Lovering. “Ona je veoma zabavna i zabavnije nam je sada kao bendu više nego ikada.”

Sve pesme na novom albumu napisali su Pixies izuzev “All I Think About Now” koju su napisali Francis i Lenchantin.

Na albumu Head Carrier će se naći sledeće pesme: Head Carrier, Classic Masher, Baal’s Back, Might As Well Be Gone, Oona, Talent, Tenement Song, Bel Esprit, All I Think About Now, Um Chagga Lagga, Plaster Of Paris, All The Saints.

Pixies u novembru nastupa u sledećim gradovima: 15. Stadthalle, Vienna, Austria, 16. HWS Arena, Poznan, Poland, 17. Forum Karlin Hall, Prague, Czech Republic, 18. Auditorium Stravinski, Montreux, Switzerland, 20. Sant Jordi Club, Barcelona, Spain, 21. Coliseum, Porto, Portugal, 23. Zenith, Paris, France, 25. Lotto, Antwerp, Belgium i 27. HMH, Amsterdam, The Netherlands.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari