Alternativni beogradski klub Gun svoju treću sezonu rada obeležiće brojnim nastupima domaćih i inostranih sastava. Miljenici domaće publike, Maks Kavalera i Soulfly, nastupiće 20. septembra, a Goribor će svirati dve večeri zaredom, 29. i 30. septembra.


Soulfly će ovom prilikom promovisati novi album „Enslaved“. Bend je nastao 1997, nakon što je Maks Kavalera napustio Sepulturu, a u martu ove godine objavljen je njihov osmi studijski album. Popularnost kod fanova stekao je vrlo brzo, zbog mešanja tribal muzike, hard cor i thrash/death metala. Na albumu „Prophecy“ sarađivali su sa beogradskim bendom Eyesburn i sa trubačima iz Srbije, a saradnja sa našim muzičarima nastavljena i na sledećem albumu „Dark Ages“. Pored promocije novih pesama, fanovi će biti u prilici da se prisete i nezaobilaznih hitova. Ulaznice se po ceni od 1.000 dinara mogu nabaviti u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22), a na dan koncerta, na ulazu u klub Gun, iznosiće 1.300 dinara. Koncert je zakazan za 20. septembar u 21:30.

Posle duže pauze, Goribor će ponovo stati pred beogradsku publiku, i to dva puta, u subotu 29. i nedelju, 30. septembra. Za poštovaoce ovog sastava, najavljen je još jedan spontan i nesvakidašnji nastup. Pretprodaja ulaznica omogućena je u „Šikarici“, po ceni od 600 din.

Bendovi Salvation Zero, Dot the Eye i Itch otvoriće sezonu nastupa u petak, 7. septembra. Koncert može biti interesantan i za fanove Pantere, jer su Dot the Eye svojevremeno bili njihov tribjut bend, pa će i ovom prilikom izvesti nešto iz Pantera repertoara. Cena ulaznice je 150 dinara.

Naredne večeri predviđeno je drugo izdanje Nova Musica festa, na kojem će svirati: Azil 5, Rain Delay, Equinox i Freaky Fight for Freedom. Azil 5 će promovisati debi album „Nema čoveka danima“ (SKC NS / MTV Srbija), izdat u digitalnom formatu. Equinox će izvesti i dve nove pesme koje će se naći na njihovom prvencu, čija postprodukcija u Americi je u toku. Ovim nastupom će se oprostiti od aktuelne postavke. Ulaznice se mogu nabaviti u kafeu „Šikarica“, po ceni od 250 dinara, a na dan koncerta na ulazu u klub za 350 din.

„Metal spektakl“ najavljen je za ponedeljak, 10. septembar, na kojem će nastupiti pet bendova: Forsaken World (20-20:30), Having Earth (20:45-21:15), Noctem (21:30-22), kao i hedlajneri, Immolation (22:30-23:20) i Marduk (23:50-00:50). Ulaznice u pretprodaji koštaju 1.800 dinara, a na dan koncerta 2.200. Pretprodajna mesta su Felix Shop (Sremska 6) u Beogradu i Mungos Shop (Njegoševa 14) u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari