Bobi KoldvelFoto: Philkon Phil Konstantin / Public Domain / Wikimedia Commons

Pevač i tekstopisac Bobi Кoldvel umro u 71. godini u snu u svom domu u Nju Džersiju, nakon što se dugo borio sa teškom i neizlečivom bolešću.

Vest o smrti podelili su njegovi predstavnici za medije, piše Daily Mail, a prenosi Nova.rs.

Supruga muzičara, Meri Кoldvel, oprostila se od Bobija na Tviteru i zahvalila se svim obožavaocima koji su za vreme njegove borbe sa teškom bolešću bili uz njega.

„Bobi je preminuo ovde kod kuće“, napisala je Meri na Tviteru i dodala: „Držala sam ga čvrsto u naručju kada nas je napustio. Zauvek sam slomljenog srca. Hvala svima vama na vašim mnogobrojnim molitvama tokom godina. Bilo mu je narušeno zdravlje tokom poslednjih 6 godina i 2 meseca. Počivaj s Bogom, ljubavi moja.“

Muzičar je bio poznat po svestranom pristupu muzici, a njegov najveći hit tokom duge karijere bila je pesma „What You Won’t Do for Love“.

Kako piše TMZ, pevač nije mogao da hoda oko pet godina jer se „nosio sa bolnim napadima neuropatije i rupturom tetive u zglobu“.

Bobi Koldvel je rođen u Njujorku, a muzikom je počeo da se bavi šezdesetih godina prošlog veka kao tinejdžer, nakon čega je snimio nekoliko albuma, sa pesmama u soul, džez, r’n’b i pop stilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari