Aleksandar Aca DanilovićIzvor: Youtube / Produkcija Kruna

 

Aleksandar Aca Danilović preminuo je u 82. godini, prenosi Nova.rs.

Čuveni narodni pevač ostaće upamćen po velikim hitovima „Jedna suza na tvom licu“, „Najbolji sam momak u celome kraju“, „Odnesi pismo golube beli“, „Imao sam curu malu sa očima plavim“, „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, „Pesma Kragujevcu“ i mnogim drugim numerama.

„Večna ti slava, dobri moj čika Aco!“, poručio je novinar Goran Milošević koji je i objavio vest o smrti Ace Danilovića na svom Fejsbuk profilu.

„Jedna suza na tvom licu“ je jedna od najslušanijih, najskupljih i najsnimanijih narodnih pesama svih vremena. Snimali su je i najveće zvezde i lokalni pevači, i muškarci i žene – Šemsa Suljaković, Sneža Đurišić, Žika Marinković Šumac, Milijan Stojković. Ipak, pesmu je 1968. godine prvi snimio i u narod zakucao Aleksandar Danilović uz ansambl Radoja Mitrovića Barajevca. To je prva i najkraća verzija ove popularne pesme, traje samo dva minuta, bez refrena.

„Ja sam pre ovog singla već imao desetak snimljenih ploča. Snimio sam je onako rutinski, kao i sve druge, otpevao radijski, kao i sve druge. Snimio sam je i bez pamtljivog refrena, kao i sve druge, ali, eto, narod me najviše pamti baš po ovoj pesmi“, rekao je za Muzičku apoteku jednom prilikom Aleksandar Aca Danilović, prenosi „Blic“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari