Preminuo pevač Marinko Rokvić 1Foto: RTS/Screenshot

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Pevač je nedavno smešten u Klinički centar, a njegovo stanje proteklih dana je bilo kritično, javlja RTS.

Porodica Marinka Rokvića objavila je zvanično saopštenje za javnost o detaljima njegove smrti, te je zamolila za razumevanje, kao i da će informacije o sahrani biti naknadno saopšteni.

„S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda, Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe s kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmernom teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni“, stoji u zvaničnom saopštenju, piše Nova.rs.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao, prenosi RTS.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada.

Ubrzo su došli i hitovi Snegovi beli opet veju i Da volim drugu ne mogu, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpevao.

Vučić i Dačić uputili saučešća povodom smrti Marinka Rokvića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputili su danas saučešće povodom smrti pevača narodne muzike Marinka Rokvića.

„Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Marinka Rokvića, legende naše narodne muzike i izuzetnog izvođača koji je svojim nastupima oduševljavao generacije poštovalaca dobre izvorne muzike. Uvek ćemo pamtiti njegov jedinstveni glas i talenat. Neka počiva u miru“, napisao je Vučić na svom nalogu na Tviteru.

Dačić je kazao da je sa velikom tugom primio vest o smrti Rokvića, „velikog umetnika i jednog od najvećih pevača narodne muzike koji se pojavio na našoj sceni“.

„Njegova bogata karijera, na desetine velikih hitova koje su decenijama pevali milioni njegovih obožavalaca ostaće iza Marinka Rokvića kao poklon koji ćemo da čuvamo i da se sećamo ovog velikog gospodina naše muzičke scene. Saučestvujem u žalosti zbog njegovog odlaska sa svima koji su ga voleli i poštovali i njegovoj porodici upućujem izraze najdubljeg saučešća“, naveo je Dačić u pismu saučešća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari