Severina VučkovićFoto: J. M. S./ATAImages

Ceo region bruji o odluci Vrhovnog suda Hrvatske da pevačici Severini Vučković oduzme starateljstvo nad sinom Aleksandrom, a sada je osvanuo i proglas koje su potpisale brojne uticajne ličnosti.

Proglas pod nazivom „Proglas za Aleksandra i njegovu majku“, koji je prenela Nova.rs, objavljen je na zvaničnoj stranici Miljenka Jergovića i možete ga pročitati u nastavku:

Protestiramo, zgroženi odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske da ne poštuje volju i odluku dvanaestogodišnjeg Aleksandra Popovića da živi u svome domu, sa svojom majkom Severinom Vučković.

Kao odrasli koji se dobro sjećaju što su mislili i osjećali kao dvanaestogodišnjaci izražavamo solidarnost s Aleksandrom Popovićem i potvrđujemo da ovakva odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske nije ispravna, nije pravedna i nije moralna.

Pozivamo građanke i građane na solidarnost i empatiju prema majci Severini Vučković i njezinom sinu Aleksandru Popoviću. Pozivamo nadležne socijalne institucije i sudove da povedu računa o tome da nijedno dijete ne smije biti žrtva sustava.

Snježana Banović

Renato Baretić

Ivica Buljan

Lidija Deduš

Boris Dežulović

Ivica Đikić

Slobodanka Boba Đuderija

Mihaela Gašpar

Sinan Gudžević

Emir Imamović Pirke

Ivica Ivanišević

Ena Katarina Haler

Monika Herceg

Damir Karakaš

Paolo Magelli

Suzana Matić

Edi Matić

Kristian Novak

Olja Runjić

Rade Šerbedžija

Ante Tomić

Lenka Udovički

Marina Vujčić

Zoran Žmirić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari