U petak, četvrtog dana Beer Festa, nakon nastupa novosadskog rok benda Niagara, publici će se predstaviti sastav Veto, drugoplasirani na konkursu za neafirmisane bendove. Od grupe Tight Sweaters Moloko & Roisin Murphy real tribute, sa dva ženska vokala očekuje se odlična interpretacija hitova čuvenog engleskog sastava Moloko.

Tačno u 20 časova magične melodije Bilje Krstić i Bistrik orkestra osvojiće ljubitelje world muzike. Legendarni Plavi orkestar, predstavnici sarajevskog „novog primitivizma“, izlaze na binu u 21 sat. Publika Beer Festa će čuti hitove: „Suada“, „Od rođendana do rođendana“, „Bolje biti pijan nego star“, „Good bye teens“, „Odlazim“, „Revolucija“, „Kad mi kažeš paša“… Od 22.30, sledi sat vremena sa YU grupom. Iako je 42 godine prošlo od nastanka YU grupe, kao da se ništa nije promenilo, jer još uvek dobrom muzikom i neiscrpnom energijom dižu publiku na noge.

Sledi sarajevsko Zabranjeno pušenje, začetnici kulturnog i muzičkog pravca „novi primitivizam“ autori su kultnog serijala „Top lista nadrealista“, ali čuvene afere „Crko Marshall“, koja je unela paniku u redove DB-a. Sejo Sexon i „pušenje“ za publiku Beer Festa pripremili su stare, svima poznate hitove i pesme sa novih albuma, od posleratnih godina do danas. Inspektor Blaža i Kljunovi ponovo su na svom omiljenom festivalu. Obećali su dobar provod uz svoj standardni repertoar šaljivih rokerskih pesama. Blaža je sav prihod od prodaje DVD izdanja na kom je snimak koncerta Blaže i Kljunova sa Beer Festa 2010 namenio BG Bebi klubu. Queen real tribute band izlaze na binu oko dva sata posle ponoći. Spektakularna završnica četvrtog dana festivala očekuje su uz prvu trubu sveta, Dejana Petrovića i Big band, a traje do četiri sata posle ponoći. Na Beer Festu publika neće slušati narodnjake, već obrade hitova Stinga, Tine Tarner, EKV, Deep Purple, naravno, uz trube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari