Propraćen koncertom u teatru "Capitol", The National objavio singl 'Eucalyptus' 1 Foto Josh Goleman

Sastav The National objavio je treću pesmu ‘Eucalyptus’, sa predstojećeg albuma „First Two Pages of Frankenstein“.

Singl ‘Eucalyptus’ je napet i prodoran, spojen u šarmantnom naletu spontanosti, i prati koncert u istorijskom pozorištu „Capitol“, severno od Njujorka, u Port Česteru (Port Chesteru).

Kompozitor i gitarista benda Brajs Desner (Bryce Dessner) pesmu je poslao frontmenu Metu Berindžeru (Matt Berninger) toliko davno da je već i zaboravio na nju, ali Berindžer je smislio tekst i rekao mu da je sviraju, svega nekoliko sati pre koncerta u „Capitol“ teatru.

Propraćen koncertom u teatru "Capitol", The National objavio singl 'Eucalyptus' 2
Foto: Omot

– Dvaput smo je uvežbavali, a da nikada nismo uradili demo, i odsvirali publici te večeri, a ono što čujete na albumu delomično je snimljeno tokom tog izvođenja,- kaže Met i dodaje: „Ima taj sirov, neposredan osećaj i imalo je smisla ostaviti grube rubove umesto da pokušavamo da ih usavršavamo“.

Poput mnogih pesama na „First Two Pages of Frankenstein“, Berningerov ‘Eucalyptus’ crpi lirsku inspiraciju iz lavirintske teme polomljenih veza.

„Na celom albumu ima puno gledanja u ponor i pitanja da li je veza otišla svojim tokom“,- priča Met.

-‘Eucalyptus’ govori o paru koji deli svoje posede nakon prekida — kao, ‘Šta ćemo učiniti s izvorskom vodom koju dobijamo, što će se dogoditi sa svim tim biljkama?’ Radi se o svim onim malim stvarima o kojima na kraju moraš razmišljati kad se s nekim toliko spojiš“, kaže Met.

Propulzivna himna raskida koja se gradi i penje visoko, snažno kao bilo koja pesma u njihovoj diskografiji, predstavlja zadivljujuću liričnost Meta Berindžera sa kojom su obožavatelji godinama duboko povezani, što ju je već učinilo koncertnim favoritom.

Pesmu prati službeni videospot koji potpisuje režiser Kris Sgroi (Chris Sgroi), a u Long Pondu su ga snimili Sgroi i Metov brat, režiser Tom Berindžer (Tom Berninger).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari